Ludovic Orban, despre votul privind urmărirea penală a lui Tăriceanu: Există în continuare o majoritate pro-corupţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni, referindu-se la votul negativ dat în Senat la cererea privind urmărirea penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu, că există în continuare o majoritate pro-corupţie.
Filip Stan
03 iun. 2019, 18:46
Ludovic Orban, despre votul privind urmărirea penală a lui Tăriceanu: Există în continuare o majoritate pro-corupţie

„Peste şase luni s-a aşteptat cu acest dosar la Senat, a fost o sfidare la adresa regulamentului, la adresa Constituţiei, ţinerea lui ca un mijloc de şantaj la adresa lui Tăriceanu, că sunt convins că, până la votul de astăzi, PSD a ţinut dosarul ca să se asigure că Tăriceanu nu îşi permite niciun dram de libertate, a fost ţinut într-o situaţie de dependenţă. Sunt profund revoltat de această atitudine, care ne arată că în spatele votului secret la astfel de proceduri există în continuare o majoritate pro-corupţie, o majoritate care nu înţelege că românii îşi doresc să fie conduşi de oameni cinstiţi”, a spus Orban la Digi 24.

Liderul liberal a adăugat că reprezentanţii PSD şi ALDE nu au înţeles că în România nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege.

„În ceea ce ne priveşte, parlamentarii liberali şi atunci când a fost vorba de colegi din PNL am votat în favoarea cererilor de urmărire penală şi în favoarea propunerilor de măsuri preventive care au fost solicitate. PSD-ALDE nu au înţeles că în România nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, că în România dacă oameni care au deţinut funcţii publice au comis fapte de corupţie, ei trebuie să răspundă şi nimeni nu are dreptul să împiedice Justiţia să se înfăptuiască, mai ales în cazul deţinătorilor de putere”, a precizat Ludovic Orban.

El a mai spus că votul de luni, care l-a vizat pe Tăriceanu, este o monedă de schimb pentru votul primit de social democraţi de la ALDE pentru a numi preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Evident că în cazul votului dat pe Tăriceanu, pe cererea de urmărire penală pe un dosar cu multe semne de întrebare, nu ştiu ce se mai poate face efectiv, pentru că votul a fost dat. Cred, în schimb, că din nou se arată faţa hâdă a actualei Puteri, din nou se arată complicitatea care există între liderii celor două formaţiuni aflate la Putere. Îmi este clar de ce deputaţii ALDE nu au vrut să intre în sală la votul pentru Marcel Ciolacu, ceea ce era dat ca informaţie pe surse se demonstrează astăzi prin votul senatorilor PSD, care plătesc acum preţul pentru că deputaţii ALDE au votat candidatul PSD la Camera Deputaţilor, în persoana lui Ciolacu”, a afirmat Orban.

Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'