Când va fi gata metroul din Drumul Taberei. Anunţul făcut de Metrorex

Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie în acest an după 8 ani de lucrări, a declarat pentru ZF Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, care a anunţat şi un nou plan de investiţi în valoare de 5,1 miliarde lei.
Filip Stan
04 iun. 2019, 13:50
Când va fi gata metroul din Drumul Taberei. Anunţul făcut de Metrorex

„Magistrala 5 de metrou, cu secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, va fi gata în luna decembrie”, a spus Dumitru Şodolescu.

Directorul general al Metrorex a mai anunţat o serie de proiete ambiţioase care vor fi lansate anul acesta, în valoare totală de 5,1 miliarde lei. Unul dintre programele de investiţii este destinat Magistralei 2 de metrou şi adresează problema întârzierilor reclamate de călători în ultimele luni.

„Avem un proiect de investiţii pentru Magistrala 2. Licitaţia a fost încărcată ieri în SEAP. Înlocuim calea de rulare pentru că este uzată, instalaţiile sunt vechi, unele de 30 de ani şi apar în mod inevitabil defecţiuni, dar ce trebuie să perceapă publicul călător este că Metrorex se preocupă şi modernizează magistrala”, spune Şodolescu.

Proiectul Magistralei 2 Berceni – Pipera se ridică la 556 milioane lei, dintre care peste 500 milioane lei provin din fonduri europene nerambursabile. Directorul Metrorex susţine că acest proiect va fi gata în 48 de luni, în contextul în care se va lucra majoritar pe timp de noapte pentru a nu încurca circulaţia trenurilor.

Directorul Metrorex a mai amintit şi de licitaţia pentru Magistrala 6, cu tronsonul 1 Mai – Otopeni, un proiect care se ridică în total la circa 1,3 miliarde euro, dintre care 517 milioane euro sunt bani din fonduri europene, aproape 320 milioane euro sunt bani de la Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA), restul reprezentând fonduri din bugetul de stat. „Estimăm sfârşitul lucrărilor pentru acest proiect la finalul anului 2023 dacă nu sunt contestaţii”, spune Şodolescu.

Şodolescu a mai anunţat încă o licitaţie, unde achiziţia este prevăzută a se finaliza în 42 de luni, care vizează achiziţia de trenduri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor.

„Avem achiziţia de trenuri noi pentru Magistrala 5. Dăm în exploatare iniţial magistrala cu trenuri din flota proprie. Luăm în calcul achiziţia a 13 trenuri unde avem un cuantum de 450 milioane lei, bani de la Banca Europeană pentru Investiţii. Achiziţia acestor trenuri se termină în 42 de luni”, menţionează directorul companiei.

Pentru acest proiect compania şi-a asigurat posibilitatea de a contracta încă 17 trenuri noi pentru secţiunea Eroilor – Iancului.

Metrorex dă în exploatare în luna iulie pe Magistrala 4 Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, un sistem nou de automatizare şi siguranţa circulaţiei care va reduce timpul de aşteptare cu circa 5 minute, ca răspuns la nemulţumirile călătorilor din zonă.

La nivel de modernizare, Şodolescu susţine că în luna septembrie va fi finalizat un proiect care presupune modernizarea a 41 de staţii cu sisteme bazate pe cartele contactless.

„Din cele 53 de staţii, 41 sunt modernizate şi intră în funcţiune în septembrie. S-a mai întârziat puţin pentru că s-a cerut să fie fiscalizate casele de marcat. Pentru restul staţiilor căutăm finanţare”, spune el.

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!