Meteorii din curentul Draconide apar atunci când Terra trece prin acelaşi loc prin care a trecut cometa 21 P/Giacobini-Zinner și de obicei se văd doi, trei pe oră. Anul acesta am putea să vedeam circa 10 meteori pe oră, în zonele aflate în afara oraşelor, informează Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucureşti.
În 1933 și 1946 planeta noastră a trecut prin aceeași parte a traiectoriei cometei și s-au observat adevărate „furtuni” de meteori. Anul acesta, cometa mamă (21 P/Giacobini-Zinner) s-a întors la periheliu (aproape de Soare).
Dacă cerul va fi senin, ar trebui să observăm mai multe stele căzătoare care par a veni din constelația Draco, aflată în apropiere de strălucitoarea stea Vega. Pentru a determina dacă am observat o draconidă trebuie să prelungim înapoi traiectoria meteorului să vedem dacă ajunge în constelația Draco, mai scrie astro-urseanu.ro.
Un alt curent de meteori, mai puternic decât Draconidele, va ajunge la maxim la sfârşitul lunii octombrie. În noaptea de 21-22 octombrie, Orionidele ajung la maxim şi vom putea vedea până la 25 de stele căzătoare pe oră.