EXPLOZIE la cantonamentul NAŢIONALEI de fotbal, din Mogoşoaia. Două persoane sunt rănite

O explozie a avut loc, luni după-amiază, la Centrul de Fotbal al FRF din Mogoşoaia, unde este cazat lotul primei reprezentative de fotbal a României, reunit în vederea meciurilor cu Turcia şi Olanda, din preliminariile CM 2014. Doi muncitori au fost răniţi, potrivit România TV.
Romania TV
08 oct. 2012, 13:31
EXPLOZIE la cantonamentul NAŢIONALEI de fotbal, din Mogoşoaia. Două persoane sunt rănite

UPDATE 16.50 Purtătorul de cuvânt al Federaţiei Române de Fotbal, Paul Zaharia, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, că explozia nu i-a afectat în niciun fel pe fotbaliştii naţionalei României. „Centrala este situată spre poarta de acces. Băieţii erau la odihnă, la hotel, care este departe de centrală. A fost rănit un muncitor de la firma care efectuează lucrări de reabilitare la terenul doi„, a spus Paul Zaharia. „Tricolorii” antrenaţi de Victor Piţurcă au programat un antrenament la ora 18.00, pe terenul nr.1 din cadrul complexului.

Explozia a avut loc la centrala termică a clubului şi nu a fost urmată de un incendiu. Doi muncitori, în vârstă de 30 de ani şi, repectiv, 35 de ani, lucrau la modernizarea centralei termice când a avut loc deflagraţia.

Potrivit primelor informaţii, mai mulţi stropi de sudură au sărit în zona unde se afla un rezervor de diluant, care a explodat provocând şi explozia centralei.

Mai multe echipaje SMURD şi autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului. Nu există momentan date despre starea răniţilor. Sesizarea la 112 a fost făcută de un martor.

Victimele nu au fost găsite la locul exploziei, se pare că au fost duse la spital cu o maşină particulară. Explozia nu a fost urmată de un incendiu şi nu a fost nevoie de intervenţia autospecialelor cu apă şi spumă care s-au deplasat la faţa locului”, a declarat Simion Petruş, purtătorul de cuvânt al ISU Ilfov, pentru România TV.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că explozia „uşoară” de luni, de la Centrul de Fotbal din Mogoşoaia, a fost cauzată de nerespectarea în totalitate a prevederilor protecţiei muncii de către muncitorii care lucrează la reabilitarea terenului 2.

„În cursul după-amiezii zilei de azi, 8 octombrie, a avut loc o uşoară explozie la viitoarea centrală electrică a celor două terenuri din incinta Centrului de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia. Acest nefericit eveniment s-a datorat cu precădere faptului că muncitorii firmei care realizează reabilitarea terenului 2 nu au respectat în totalitate prevederile protecţiei muncii. În atare condiţii, scânteile generate de aparatul de sudură au intrat în contact cu anumite substanţe inflamabile aflate în viitoarea centrală, care va asigura, printre altele, şi încălzirea celor două terenuri şi care, în momentul de faţă, nu este racordată la nicio instalaţie electrică şi termică a Centrului şi nici la instalaţia de nocturnă”, se arată în comunicatul FRF, potrivit Mediafax.

Federaţia a menţionat că incendiul produs a fost stins local până la sosirea autorităţilor competente, acestea fiind informate imediat, şi că pagubele materiale sunt nesemnificative. „Unul dintre muncitorii firmei evocate a scăpat nevătămat, al doilea suferind uşoare arsuri la ambele mâini, fiind transportat la spital şi aflându-se în afara oricărui pericol. Pagubele materiale sunt nesemnificative, programul echipei noastre naţionale nefiind afectat de acest incident minor. Cu sprijinul IGSU şi al autorităţilor în materie de protecţie a muncii, la fost demarată o anchetă, rezultatele acesteia urmând să fie făcute publice în momentul încheierii sale”, se precizează pe site-ul FRF.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!