În timpul urmăririi penale, Darius Vâlcov le-a declarat procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) că în 2009 a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al PDL, iar acesta i-ar fi spus, confidenţial, că ştie că în Olt vor fi licitaţii pentru lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, după care i-a transmis că alocarea fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face, pe viitor, doar dacă SC Tehnologica Radion SRL va câştiga licitaţiile.
În justificarea interesului manifestat de Vasile Blaga, Vâlcov a susţinut că ştia şi că firma Tehnologica Radion era condusă „din umbră” de către greii din PDL de la acea vreme, „printre care se afla şi domnul Vasile Blaga”, dar şi că Theodor Berna, administratorul societăţii, a fost consilierul lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. De altfel, Vâlcov a fi formulat un denunt pe numele lui Blaga, care a fost clasat.
„E vorba de a demonstra că ceea ce inculpatul Valcov a arătat în declarația pe care a dat-o este adevărat (…) Vâlcov vine și spune că Blaga a fost cel care l-a pus în contact cu Berna Theodor (…) ceea ce vrem noi sa demonstram este credibilitatea pe care Vâlcov o are in declarația sa”, a explicat avocatul acestuia la termenul din 11 iunie, scrie g4media.ro.
O altă cerere acceptata de cei cinci judecători care vor decide verdictul final în procesul fostului consilier este audierea în ședință publică a înregistrării din 31 martie 2015, de la DNA, cu momentul recunoașterii acuzațiilor din dosar. Vâlcov și-a retras ulterior mărturia. Avocatul lui Darius Valcov vrea să demonstreze că declaratia ar fi fost luată sub presiune.
Absent la termenele care au avut loc în apel, magistrații îl somează pe fostul ministru al Finanțelor să participle la ședințele de judecată.
„Pune în vedere apelantului inculpat Vâlcov Darius Bogdan să se prezinte la instanţa pentru a-şi exprima punctul de vedere, în sensul de a preciza dacă doreşte să dea declaraţie în această fază procesuală, iar în cazul în care nu se poate prezenta la instanţă să depună o declaraţie autentificată din care să rezulte, fără echivoc, poziţia acestuia cu privire la acest aspect”, se arată în încheierea instanței.