Vremea se menţine frumoasă, cu temperaturi scăzute dimineaţa. Vezi prognoza pe trei zile

Meteorologii anunţă că în următoarele trei zile vremea rămâne frumoasă, însă cu termperaturi scăzute dimineaţa. La amiază se vor înregistra maxime de la 13 grade în nordul ţării, până la 23 de grade în sudul Olteniei.
Romania TV
09 oct. 2012, 17:04
Vremea se menţine frumoasă, cu temperaturi scăzute dimineaţa. Vezi prognoza pe trei zile

Hainele de primăvară sunt ideale pentru miercuri. Norii abia dacă scutură izolat o ploaie slabă în nordul extrem al ţării. În rest, soare pe săturate, cât să mai crească temperaturile modeste ale dimineţii. Prin urmare, la amiază se vor înregistra maxime de la 14 grade în nordul ţării, până la 22 de grade în sudul Olteniei.

În Capitală şi miercuri este o zi frumoasă, soarele străluceşte cu destulă putere încât temperaturile ajung spre 19…20 de grade la prânz, după dimineaţa cam rece chiar şi pentru data din calendar. Noroc că vântul rămâne potolit şi nu amplifică senzaţia de rece din primele ore ale zilei.

Joi tot frumoasă rămâne vremea în mare parte din ţară, dar aproape la fel de răcoroasă în zorii zilei ca şi precedentele. Soarele împarte cerul cu norii şi doar în zona de munte, unde şi vântul suflă mai alert, pot să cadă câţiva stropi de ploaie peste zi. Prin urmare, maximele termice la amiază pornesc de la 13 grade doar în depresiunile din estul Transilvaniei, în timp ce în sudul Olteniei mercurul din termometre se ridică spre 23 de grade.

Şi în Capitala joi este vreme frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa. Peste zi însă, razele tot mai insistente ale soarelui reuşesc să ridice mercurul în termometre spre cele 21…22 de grade normale pentru data din calendar. Iar vântul nici măcar nu adie.

Vineri, norii preferă sudul şi sud-vestul ţării, însă şansele să cada şi câţiva stropi de ploaie rămân modeste. În celelalte regiuni însă, meteorologii anunţă o zi însorită, fără vânt şi cu temperaturi apropiate de cele normale pentru a doua decadă din octombrie: maximele zilei pornesc de la 13 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi ajung la 23 de grade în Lunca Dunării.

În Capitală, vineri dimineaţa este încă răcoare, dar până la prânz temperatura aerului creşte şi maxima atinge 21 de grade, foarte potrivite pentru perioada din an, deşi pe cer se perindă şi câţiva nori din când în când, adică vom avea parte de ceea ce meteorologii numesc „cer temporar noros”. Nu se aşteaptă însă precipitaţii şi nici vântul nu dă semne de mare agitaţie, ziua va fi placută, în ansamblu.

La munte vremea se anunţă destul de frumoasă ca aspect, însă cam răcoroasă dimineaţa, când temperatura aerului scade uşor sub limita de îngheţ. Peste zi însă, soarele care se arată cu generozitate printre cei câţiva nori inofensivi, reuşeşte să ridice mercurul în termometre spre 13 grade la Predeal şi 1 11 la Stâna de Vale, Păltiniş sau Sinaia cota 1500. Doar în nordul Carpaţilor Orientali, unde norii sunt mai mulţi şi pot să cadă şi câţiva stropi de ploaie, maxima zilei nu trece de 4 grade Celsius.

După aceste zile răcoroase, iată că dimineţile se mai dezmorţesc, începe din nou un proces de încălzire a vremii, aerul dinspre sud pătrunde iaraşi peste ţara noastră. Vine însă nu doar cu temperaturi tot mai generoase în zilele de weekend, de la 16…17 grade în nord până la 25 în lunca Dunării, ci şi cu ploi, sâmbăta seara în vestul, centrul şi nordul ţării, iar duminică mai ales în centru, nord şi est. Dar prima parte a săptămânii viitoare aduce o ameliorare, ploile contenesc şi temperaturile sunt tot mai avantate de la o zi la altă.

 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'