Viorica Dăncilă îi primeşte la Palatul Victoria pe managerii TNB, Filarmonicii, Operetei şi Muzeului Naţional de Artă Contemporană

Prim-ministrul Viorica Dăncilă îi va primi marţi la Palatul Victoria pe managerii Teatrului Naţional Bucureşti, Filarmonicii „George Enescu”, Teatrului de Operetă şi Muzeului Naţional de Artă Contemporană pentru a discuta despre situaţia bugetelor instituţiilor de cultură.
Filip Stan
02 iul. 2019, 05:20
Viorica Dăncilă îi primeşte la Palatul Victoria pe managerii TNB, Filarmonicii, Operetei şi Muzeului Naţional de Artă Contemporană

„În urma unei solicitări scrise, trimisă zilele trecute Guvernului României, o delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii va fi primită în cursul zilei de marţi la Palatul Victoria de premierul Viorica Dăncilă”.

Din delegaţie vor face parte: Ion Caramitru – manager general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Andrei Dimitriu – director general al Filarmonicii „George Enescu”, Bianca Ionescu – manager al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” şi Călin Dan – manager general al Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Această întâlnire are loc în urma apelului lansat de mai multe instituţii de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt ce a dus la blocarea parţială a activităţii acestora, dar şi la concedierea unor colaboratori. În cazul Teatrului Naţional din Bucureşti, bugetul a fost scăzut cu 2 milioane de lei la capitolul „Bunuri si servicii”, suma capitolului bugetar „Venituri proprii” fiind mărită cu aproximativ 1 milion de lei.

Citeşte şi: Protest al artiştilor în Piaţa Victoriei. Klaus Iohannis, mesaj de susţinere pentru protestatari

Întâlnirea de la Palatul Victoria va avea loc după ce o delegaţie numeroasă de directori din instituţii de cultură a avut, pe 19 iunie, o întrevedere cu ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, dialog care nu a dus la nicio concluzie.

Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional din Bucureşti îşi exprimă speranţa unei bune întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, pentru deblocarea situaţiei fără precedent cu care se confruntă în acest moment atât cel mai important teatru din România, dar şi celelalte instituţii din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

În cursul zilei de miercuri, mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din toată ţara au fost invitaţi la o audiere cu membrii Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Duminică după-amiază, câteva sute de persoane, angajaţi ai mai multor instituţii de cultură, dar şi artişti independenţi, s-au adunat într-un miting de protest în faţa Guvernului României, solicitând deblocarea posturilor şi revenirea la bugete care să permită buna funcţionare a instituţiilor.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!