Alimente controversate pe care trebuie totuşi să le mănânci

Fiecare lucru pe care il traim sau il mancam are si parti bune si parti rele. Noi n-avem de facut decat sa le punem intr-o balanta, sa adunam plusurile si minusurile si sa hotaram ce varianta alegem. Vezi mai jos cateva exemple de alimente care pe de-o parte fac rau, dar pe de alta sunt totusi necesare vietii.
Romania TV
10 oct. 2012, 05:29
Alimente controversate pe care trebuie totuşi să le mănânci

Ouale

Parti rele: Sunt o bogata sursa de colesterol si au un continut ridicat de grasimi trans. Asa ca ar trebui redus consumul lor. Insa nici fara ele nu se poate.

Parti bune: Ouale contin luteina si zeaxantina, doi compusi care contribuie la reducerea riscului de maculare degenerativa (deteriorarea retinei), principala cauza de orbire a persoanelor peste 50 de ani. In plus, ouale sunt foarte consistente. Potrivit unor studii nutritionale, persoanele care au mancat la micul dejun un singur ou, au mancat mai putin la pranz decat cei care au consumat un mic dejun cu acelasi numar de calorii.

Carnea de vita

Parti rele: Carnea rosie contine foarte multe grasimi saturate si colesterol. Cine are grija de inima lui ar trebui sa o evite pe cat posibil. Dar are si carnea rolul ei.

Parti bune: Carnea fara grasime reprezinta o importanta sursa de proteine si fier (un mineral esential pentru transportul oxigenului de la plamani la celulele corpului. Ca sa ocolim cat de cat problemele colesterolului carnea trebuie preparata numai pe gratar, fiarta sau la aburi.

Cartofii

Parti rele: Cartofii au un index glicemic ridicat. Ceea ce inseamna ca nu sunt indicati persoanelor care sufera de diabet.

Parti bune: In schimb, sunt o buna sursa de fibre, potasiu si vitamina C. Si atata vreme cat consumati cartofi nature, fara nici un adaos de grasimi, sare etc., atunci n-ar trebui sa va ingrijoreze indexul glicemic.

Porumbul

Parti rele: Singurul inconvenient al porumbului este ca nu are foarte multi nutrienti si deci, nu este satios. In rest, numai de bine.

Parti bune: Contine fibre, la fel de multe ca fructele de padure. Porumbul este, de asemenea, o bogata sursa de antioxidanti precum luteina si zeaxantina.

Cafeaua

Parti rele: Cafeaua te poate agita, iti poate tulbura somnul. Ceea ce nu face foarte bine la sanatate. Exista, insa si vesti optimiste.

Parti bune: Studii de ultima ora releva faptul ca substante aflate in compozitia cafelei contribuie la reducerea riscului aparitiei dementei, diabetului si a cancerului de ficat. Cele mai bune rezultate sunt date daca se bea intre 2 si 4 cesti pe zi. Si daca simtiti agitatie sau nu mai puteti dormi, puteti oricand sa reduceti cantitatea. De asemenea, gravidele sau femeile care alapteaza n-ar trebui sa bea mai mult de doua cescute.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'