Petre Lăzăroiu, detalii BOMBĂ din cadrul CCR: 4 judecători n-au vrut să judece!

Fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, susține că acest conflict pe tema completurilor de 3 judecători de la ICCJ a generat o presiune uriașă asupra judecătorilor de la CCR. El a explicat că speța a fost amânată de patru ori pentru că patru judecători au refuzat efectiv să judece.
Filip Stan
03 iul. 2019, 14:34
Petre Lăzăroiu, detalii BOMBĂ din cadrul CCR: 4 judecători n-au vrut să judece!

Petre Lăzăroiu a precizat că au existat presiuni pentru o amânare a verdictului și, la un moment dat, s-a ajuns la concluzia că această decizie va fi lăsată în seama noilor judecători care urmau să intre în cadrul CCR.

„Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au decis să dea amânare. Exact cum vă spun! În momentul în care 3, apoi 4 judecători spun că ei nu mai doresc să judece, atunci s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate judeca doar cu cei 5 judecători rămași.

Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă.

Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru că au avut un argument forte: de ce mereu aruncă la noi în curte scandalurile politice? Eu i-am înțeles, pentru acest argument.

Decizia de amânare s-au luat de 4 ori, de 4 ori s-a amânat. Eu vă spun cu mâna pe inimă că am încredere în colegii mei, pentru că am înțeles argumentul lor: de ce aruncă tot timpul jocurile politice în curtea noastră. Eu acum sunt un om liber și pot să vorbesc, că acum mai mult decât să mă omoare n-au ce să-mi facă.”, a declarat Petre Lăzăroiu, în direct la România TV, în cadrul emisiunii Punctul Culminant.

Fostul judecător CCR, Petre Lăzăroiu, susține că în dosarul care îl privea pe Liviu Dragnea a fost o presiune mediatică uriașă asupra judecătorilor CCR. El a spus că judecătorii CCR au fost amenințați prin intermediul presei și au primit mai multe mailuri de amenințare.

”Nu, numai că eram în plenul CCR, dar eram și raportor la acest dosar. S-au dat patru amânări succesive și abia apoi s-a luat decizia să se dea decizia în plenul următor. Eu m-am dus cu raportul la colegii mei, dar ei mi-au spus că au nelămuriri, că sunt probleme.

Președintele CCR a luat decizia și a spus: amânăm pentru mâine. Colegii au spus că nu se poate, că mai așteptăm. Dorneanu pentru prima dată a fost bărbat și a spus: îmi asum eu și amânăm pentru mâine.Am pus întrebări, am cerut lămuriri și am văzut că lucrurile încolo bat. Lucrurile erau clare, dar câțiva dintre colegii mei au spus că nu se simt confortabil să judece. Eu le-am spus că trebuie să judecăm pentru că avem de dat o decizie. Le-am spus că au soluția de a-și da demisia, dar nu am fost ascultat (…) Am hotărât să amânăm pentru o dată foarte apropiată datei în care eu și un coleg ne terminam mandatul și în ultima ședință s-a amânat până venea noul complet.

Vreau să vă spun că ICCJ, că și noi urmăream parcusul dosarului, toată lumea știa că este dosarul lui Dragnea (…) Noi știam că ICCJ aștepta să vadă ce spunem noi. Colegii mei au spus așa: de ce să decidem noi, în locul lor? Ei au vrut să scoată cărbunii din foc cu mâinile noastre.

Nu vă amințiți cum se mediatiza situația asta la vremea respectivă. Nu știți că întreaga presă vuia că CCR vrea să-l scape pe Dragnea. Eu am primit mail-uri prin care mi se spunea să ies public să spun dacă îl scap sau nu pe Dragnea. Se spunea că mă duc la Avocatul Poporului, la BNR, peste tot. Era o mare presiune mediatică extraordinar de mare.

Eu am fost raportor în acel dosar. Eu n-am propus o cerere de admitere sau de respingere, am prezentat situația în toate aspectele ei, dar toate elementele arătau că ICCJ a greșit. Eu așa știu: un text de lege se aplică, nu se discută. Și atunci se pune întrebarea: cine decide dacă legea se aplică sau nu? Legea este aplicabilă tuturor.”

 

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în luna august. Se oferă salarii bune, tichete de masă, bonusuri și nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Este anunțul momentului! BNR anunță soarta românilor care au credite în LEI. Sunt vești proaste!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Cod VIOLET în România! Meteorologii Accuweather anunță pericol iminent de radiații ultraviolete în București
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Vouchere lemne 2024. Când intră banii pe cardurile de energie
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Andy Murray își încheie cariera după înfrângerea din sferturi la Roland Garros
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?