REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO: Cum trebuie să procedeze elevii nemulţumiţi de rezultate. Totul despre CONTESTAŢII

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO. Elevii care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat 2019 sau sunt nemulțumiți de notele obținute la probe pot depune contestații imediat după afișarea notelor. Contestațiile pot fi făcute, luni, 8 iulie, în intervalul 12:00 – 16:00.
Iulian Tudor
07 iul. 2019, 15:34
REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO: Cum trebuie să procedeze elevii nemulţumiţi de rezultate. Totul despre CONTESTAŢII

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO Rezultatele la Bacalaureat 2019 se publică luni până la ora 12. Mai apoi, elevii care vor să depună contestații au la dispoziție doar patru ore, conform calendarului de desfășurare a examenului de Bacalaureat.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2019

Afișarea primelor rezultate la BAC 2019, depunerea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale, vor avea loc, conform calendar BAC 2019 după cum urmează:

  • 8 Iulie 2019 – Afișarea rezultatelor, până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor între ora 12:00 și 16:00;
  • 9-12 Iulie 2019 – Rezolvarea Contestațiilor;
  • 13 Iulie 2019 – Afișarea rezultatelor finale. Contestații BAC 2019.

Conform metodologiei publicate de Ministerul Educației, contestațiile la probele scrise se depun și se înregistrează la centrul de examen, luni, între orele 12 și 16. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia, se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2019

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO  După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de Bacalaureat judeţeană/a Municipiului Bucureşti. După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2019 – C.Z.E”.

Comisiile judeţene sau cea a Municipiul Bucureşti ori cele regionale de contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise. În cazul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2019, evaluarea se face între 9 – 12 iulie. Toate procedurile privind desfăşurarea activităţii în centrele zonale de evaluare sunt respectate şi în cazul comisiei judeţene de contestaţii.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În cazul în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie. Aceasta este formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

REZULTATE BAC 2019 EDU.RO pe judeţe

Hotărârile comisiei judeţene sau a Municipiului Bucureşti ori ale comisiilor regionale de contestaţii se consemnează într-un proces-verbal care se semnează de către membrii comisiei şi de preşedinte. Lucrările scrise se restituie centrelor zonale de evaluare, împreună cu o copie de pe procesul-verbal. În cazul organizării centrelor regionale de contestaţii, documentele sunt predate delegaţilor comisiilor de Bacalaureat judeţene sau a Municipiului Bucureşti din judeţele arondate centrului respectiv de contestaţii. O copie a procesului-verbal în care sunt consemnate deciziile comisiei de contestaţii este predată de comisia din centrul de evaluare, respectiv de comisia de Bacalaureat judeţeană delegatului fiecărui centru de examen care a înaintat cereri de reevaluare a lucrărilor scrise. Borderourile de evaluare de la comisia de contestaţii şi procesul verbal se păstrează la sediul inspectoratului şcolar respectiv timp de doi ani.

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO  Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă. Comisiile de Bacalaureat din centrele de examen efectuează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de Bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Rezultatele la contestaţii vor fi afișate la avizierul centrului de examen, pe 13 iulie, conform calendarului.

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO Candidatul poate solicita comisiei judeţene sau a municipiului Bucureşti să îşi vadă lucrarea/lucrările numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. Această solicitare nu poate conduce la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor. Cu excepţia candidatului, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei de Bacalaureat judeţene sau a Municipiului Bucureşti sau ai Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în scopul reevaluării acesteia/acestora.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Meteorologii Accuweather anunță vremea pentru luna mai. Fenomenul meteo care pune stăpânire pe toată țara în final de lună
Capital.ro
Durere în România în Vinerea Mare! A murit azi un artist uriaș al țării. A făcut nemuritoare emoția umană
Playtech.ro
Amenda pe care o primesc românii care nu pot justifica banii cash. În Europa se dau sancţiuni uriaşe
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
„Cuda” și „Sirin”: Proiectele secrete care vor revoluționa apărarea României
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
Cine este, de fapt, mama lui Rareș Ion? Femeia e șefă la stat și are un salariu uriaș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a dat interzis în UE. România nu poate refuza. Ajutorul care trebuie să dispară din aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
O studentă la Drept, din Timișoara, a căzut de la etaj după ce s-ar fi certat cu iubitul. Tânăra are 19 ani
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Meteo Paște 2025. ANM anunță cum va fi vremea în fiecare regiune din România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai