REZULTATE BAC 2019 BUCURESTI. Rata de promovare în Capitală, înainte de contestaţii, este de 72,84%. Cum se pot depune contestaţii

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost afişate luni în centrele de examen şi pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Rata de promovare la Bacalaureat în Capitală, înainte de contestaţii, este de 72,84%, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Alina Costache
08 iul. 2019, 03:26
REZULTATE BAC 2019 BUCURESTI. Rata de promovare în Capitală, înainte de contestaţii, este de 72,84%. Cum se pot depune contestaţii

REZULTATE BAC 2019 BUCURESTI. Conform rezultatelor la Bacalaureat 2019, în Bucureşti 32 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 înaintea contestaţiilor.

Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute de absolvenţii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” – 12 medii de 10, urmaţi de elevii Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” – 10 medii de 10. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” au înregistrat câte 2 medii de 10 fiecare. Media 10 la Bac 2019 a obţinut şi un elev al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi unul de la Şcoala Centrală.

Anul trecut, rata de promovare a fost de 72,86%. 

Lista cu primele rezultate Bac 2019 a fost publicată online pe site-ul ministerului, Edu.ro şi poate fi consultată AICI. 

Probele orale la Bacalaureat 2019 s-au desfășurat în perioada 3 -13 iunie. Un elev eliminat pentru fraudă la una dintre probele de Bacalaureat nu mai are dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Astfel, potrivit metodologiei, elevul va putea relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia a fost eliminat, adică în toamna anului 2020.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2019

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi – 116.316 din promoţia curentă, respectiv 19.771 din cele anterioare.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură: 15 – 19 iulie, înscrierea candidaţilor; 26 iulie – înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe; 21 august – Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă; 22 august – Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă; 23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă.

Pe 26 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă, pe 27 şi 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august şi 2 septembrie – evaluarea competenţelor digitale – proba D.

În zilele de 2 – 3 septembrie se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională – proba C, iar pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12,00 – 16,00).

Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.

 

Rezultate BAC 2019 București Edu.ro –  A doua sesiune de Bacalaureat

Elevii din București care nu au promovat la prima sesiune de BAC mai au la dispoziție doar două zile de a se înscrie la a doua sesiune de Bacalaureat, după afișarea primelor rezultate.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:

  • 15 – 19 iulie: înscrierea candidaților
  • 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 21 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă
  • 22 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
  • 23 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
  • 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
  • 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 3 – 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
  • 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă
Fanatik.ro
Ce să pui în bradul de Crăciun ca să ai parte de noroc și prosperitate în 2025. Energiile negative vor fi eliminate
Capital.ro
Dezvăluire bombă despre Călin Georgescu. Marele adevăr s-a aflat. Legătura secretă cu Vladimir Putin și Dmitri Medvedev
Playtech.ro
Cum vor circula tramvaiele și autobuzele în Noaptea de Revelion. Program STB de 31 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cum l-ar putea convinge Trump pe Putin să facă pace în Ucraina. Expert: „S-ar putea să aibă loc și o reîmpărțire a unor sfere de influență”
wowbiz.ro
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Rămâi fără bani cât ai clipi. Mai bine previi. Toți șoferii trebuie să afle
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vin ninsorile în București!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a înlemnit. A făcut chiar el anunțul tulburător: Va muri sigur, în curând!
StirileBZI
Aceste taxe se dublează din ianuarie 2025! Cine trebuie să plătească 3.500 de lei la stat
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
substantial.ro
Proiect impresionante pentru autostrada Litoralului: 11 oferte depuse pentru Alternativa Techirghiol
MediaFlux
TRADIȚII din SEARA DE AJUN! ESTE INTERZIS TOTAL ASTĂZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce filme mai vedem de Crăciun? Ce cărți merită citite? Ce jocuri video să încercăm? Recomandări proaspete pentru sărbători