Masacru îngrozitor. Au murit mulţi copii şi femei însărcinate

Un îngrozitor masacru ale cărui victime numără inclusiv copii şi femei însărcinate s-a produs în Papua Noua Guinee, într-o regiune îndepărtată.
Sânziana Stancu
10 iul. 2019, 08:03
Masacru îngrozitor. Au murit mulţi copii şi femei însărcinate

Cel puţin 24 de persoane au murit în violenţele dintre triburi rivale care s-au produs în provincia Hela. Potrivit autorităţilor locale, numărul morţilor ar fi mai mare.

Premierul James Marape a descris această tragedie ca fiind  „una dintre cele mai rele zile din viaţa mea” şi a promis să îi urmărească şi să-i găsească pe vinovaţi şi să îi pedepsească pe măsură. 

Acest atac este unul dintre cele mai sângeroase violenţe de acest fel din anii recenţi, potrivit bbc.com.

Administratorul provinciei Hela, William Bando, a declarat pentru AFP că cel puţin 24 de persoane au fost „măcelărite”, iar numărul victimelor ar putea creşte.

Duminică, şapte oameni, între care patru bărbaţi şi trei femei au fost ucise în satul Munima. Luni, 16 femei şi copii au fost omorâţi ucişi cu arme albe în satul Karida, informează postului de televiziune EMTV. Două dintre femei erau însărcinate, potrivi tbbc.com.

În imaginile de la masacrul din Hela se văd mai multe cadavre învelite în ceea ce ar fi nişte saci şi legate la capete. Administratorul regiunii a mai spus că unele dintre victime au fost tăiate în bucăți și părțile corpului lor erau greu de recunoscut.

Primul ministru Marape, care provine din această zonă este a declarat că asasinatele au fost conduse de criminali din triburile Hagui, Okiru și Liwi. El a promis că îi va pedepsi pe vinovaţi. „Cum poate o provincie de 400.000 de oameni să funcționeze cu legi și ordine de poliție cu mai puțin de 60 de polițiști și cu militari și polițiști ocazionali”, a spus el, adăugând  că a cerut cel puţin 100 de poliţişti pentru securitatea locală.

Provinciile din zonele foarte îndepărtate sunt încă în stadiul tribal, cu tradiţiile diferite şi fără nicio conexiune şi neavând drumuri sau alte căi rutiere sau alte căi de acces. 

De asemenea, rivalităţile dintre triburi se soldează frecvent cu lupte între clanuri, furturi sau revendicări de frontiere.  Nu în ultimul rând, folosirea armelor automate au dus din ce în ce mai mult la escaladarea violenţei.

Papua New Guinea este una dintre ţările cele mai sărace şi izolate din Asia, unde aproximativ 40 la sută din populaţie trăieşte cu mai puţin de 1 dolar pe zi, potrivit ONU.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!