O elevă din Ploieşti a luat 9,86 la Bac, dar nu se poate înscrie la facultate pentru că a pierdut un manual

O eleva din Ploiesti care a luat bacalaureatul cu media 9,86 nu se poate inscrie la facultate deoarece, după ce a pierdut un manual de clasa a XII-a, conducerea Colegiului National I.L. Caragiale refuză să îi elibereze tinerei diploma şi foaia matricolă.
Alina Costache
12 iul. 2019, 08:53
O elevă din Ploieşti a luat 9,86 la Bac, dar nu se poate înscrie la facultate pentru că a pierdut un manual

Alice Mihaela Brinza a obtinut la bacalaureat media 9,86, clasandu-se pe locul 5 pe liceu si pe locul 21 la nivelul judetului Prahova, potrivit Ziarului de Ploiesti. Fata vrea să se înscrie la facultate, dar din păcate nu poate face acest lucru întrucât conducerea Colegiului National I.L. Caragiale refuză să-i înmâneze acesteia diploma și foaia matricolă.

Alice a povestit pentru Ziarul de Ploiești cum au început necazurile ei.

„La sfârșitul clasei a XI-a ne-au dat manualele pentru ultimul an de liceu. Am încercat să le iau pe toate acasă, dar nu au încăput în rucsac. Așa că am lăsat trei manuale închise într-un dulap de pe holul Colegiului Național I.L. Caragiale. După vacanța de vară de anul trecut, când am început clasa a XII-a, am descoperit că manualele respective nu mai erau în dulap. I-am povestit dirigintelui ce s-a întâmplat și părea că totul e ok.”, a declarat eleva.

Alice Brînză a tot sperat că problema se va rezolva, dar la finalul clasei a XII-a, după exemaneul de bacalaureat, a avut parte de un șoc.

Conducerea unității de învățământ a refuzat să-i elibereze diploma și foaia matricolă, până nu aduce manualul pierdut în original, adică de la editura care l-a tipărit.

„Deși nu era vina mea, m-am străduit să fac rost de manualele dispărute și să le înlocuiesc. Am găsit 2 din cele 3 manuale și le-am cumpărat. Ultimul, cel de informatică, nu este însă de găsit. M-am străduit, dar nu am putut da de un exemplar precum cel primit de la liceu. M-am oferit să dau bani în locul lui, eventual de 3 – 5 ori mai mult decât face. Mi s-a spus că nu se poate și că e musai să înapoiez manualul de informatică sau nu voi primi diploma de bacalaureat. M-am speriat, pentru că de luni ar trebui să-mi depun dosarul lafacultate”, a povestit Alice.

 

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Ce a cumpărat un bărbat din Piața Obor cu 60 lei. Mii de oameni au reacționat. „Sunt uimit”
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Hainele SE SCUMPESC! Ce taxe noi vor plăti românii
Adevarul
Românul desemnat „cel mai frumos bărbat din Germania”, eliberat după 7 ani de pușcărie. Și acum e urmărit de 80 de polițiști
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Mesajul care-i va frânge inima Elenei Udrea. Nu va vedea niciodată aceste imagini
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Nașul Cristian Țânțăreanu, declarații neașteptate despre Anca Țurcașiu! Motivul pentru care nu a mers la botezul nepoatei artistei! Ce relație există acum între ei, de fapt?: „N-am treabă cu...”
Cancan.ro
Unde a ajuns să lucreze fiica Marianei și a lui Horia Moculescu: 'E distrusă, trăiește pe barbiturice!'
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Noi reguli pentru românii cu permise de conducere din afara UE. Cum se va obține un nou document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Nicușor Dan explică strategia de gestionare a avariilor de termoficare în Capitală
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...