În ţara noastră se estimează că aproximativ 1 milion de persoane suferă de astm, în fiecare oră 3 persoane sunt diagnosticate cu tuberculoză, iar incidenţa bronhopneumoniei obstructive este în continuă creştere, scrie agerpres.ro.
În acest context, are loc cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Bolilor Pulmonare, care se desfăşoară în perioada 12-13 octombrie, sub egida ştiinţifică a Societăţii Române de Pneumologie.
Prima zi va fi dedicată relaţiei dintre pacienţi şi medicii specialişti, asociaţiile de pacienţi din domeniul pneumologiei şi autorităţile de profil. Scopul este de a semnala problemele întâmpinate de pacientul cu boli pulmonare în sistemul de sănătate din România.
A doua zi este adresată exclusiv profesioniştilor din sfera pneumologiei, a medicinii interne, medicinii de familie şi alergologiei. Temele abordate în a doua zi a evenimentului vizează cele mai noi metode de prevenire şi tratament a bolilor pulmonare, dar şi importanţa diagnosticării precoce şi rolul medicului de familie, ca liant între pacient şi medicul specialist.
„Conceptul manifestării urmăreşte abordarea bolilor pulmonare în toată complexitatea lor. Vor fi invitaţi să participe reputaţi medici pneumologi, reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi reprezentanţi ai pacienţilor cu afecţiuni pulmonare. Dorim să evidenţiem importanţa diagnosticării precoce a bolilor pulmonare, să comunicăm cele mai noi metode de tratament din domeniu, dar şi să identificăm soluţii pertinente la problemele cu care se confruntă pacienţii”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele interimar al Societăţii Române de Pneumologie şi co-preşedinte al Conferinţei Naţionale Managementul Bolilor Pulmonare.