Procurorul general se contrazice: Suspectul NU era cercetat deja de DIICOT într-un dosar de trafic de persoane

Sute de oameni, printre care şi rudele ale fetelor dispărute şi ucise au mers vineri în faţa casei lui Gheorghe Dincă, în timp ce criminaliştii caută probe în locuinţa acestuia. Bărbatul în varsta de 65 de ani refuză să colaboreze cu procurorii, descoperirile făcute însă în casa lui sunt cutremurătoare. Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.
Alina Costache
26 iul. 2019, 12:47
Procurorul general se contrazice: Suspectul NU era cercetat deja de DIICOT într-un dosar de trafic de persoane

UPDATE Bogdan Licu, procurorul general, a revenit, vineri seară, tot la Antena 3, asupra declaraţiei anterioare, când a spus că suspectul din cazul de la Caracal era deja cercetat de DIICOT.

„S-a înţeles faptul că acest ucigaş era pe o listă de suspecţi în dosarul DIICOT. Am luat legătura cu cei de la DIICOT şi nu exista o listă cu suspecţi în cazul precedentei dispariţii”, a spus Bogdan Licu, potrivit News.ro.

Ucigaşul nu era pe lista de suspecîi, nu era o listă de suspecţi în cazul precedentei dispariţii.

El a explicat că în acel caz al fetei de 18 ani dispărută în urmă cu câteva luni dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Craiova, iar în 30 mai a fost trimis la DIICOT, existând indicii că tânăra a fost luată în scopul traficării de către proxeneţi.

„DIICOT nu a stabilit o lista de suspecţi în acest caz. Ieri a apărut cazul fetei de 15 ani. Procurorii DIICOT Craiova au aflat, părea similar cazul cu speţa lor şi s-au autosesizat pentru că în ambele situaţii în imaginile video de pe camerele de supraveghere apărea un Renault gri”, a declarat Licu, adăugând că din acel unghi de filmare nu putea fi văzut numărul de înmatriculare.

El a relatat că joi după-amiază dosarul a fost inregistrat la parchetul judecătoriei Caracal, în jurul orei 15.00, dupa aproximativ 3 ore de la apelul telefonic ale fetei de 15 ani la 112. Vizualizând zona s-a descoperit acest Renault şi urmărind maşina, în jurul orei 1:00, s-a stabilit locaţia ucigaşului.

______

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Bogdan Dimitrie Licu, a dispus în cursul zilei de azi, 26 iulie 2019, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activității de cercetare penală în cauza privind decesul unei tinere din județul Olt. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului general.

Suspectul din cazul fetiţei dispărute la Caracal, Gheorghe Dincă, este cercetat de DIICOT într-un dosar de trafic de persoane, a mai anunţat vineri procurorul general Bogdan Licu.

Procurorul general a declarat la Antena 3 că Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat că a ucis-o pe Alexandra Mihaela Mâceşanu, o adolescentă în vârstă de 15 ani, este cercetat într-un dosar de trafic de persoane, în care este un cerc mai mare de suspecţi.

Procurorul general a afirmat că iniţial cercetarea a fost începută de o altă unitate de Parchet, după care a fost declinată către DIICOT.

Conform lui Bogdan Licu şi dosarul referitor la dispariţia adolescentei de 15 ani ar putea fi preluat tot de DIICOT.

Poliţiştii au descins vineri dimineaţă la o adresă din Caracal, locuinţa unui bărbat, în cazul dispariţiei unei fete de 15 ani. Surse apropiate anchetei au declarat că Alexandra, fata de 15 ani dispărută miercuri, a sunat joi înainte de prânz la 112 să anunţe că este ţinută captivă într-o casă. Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, a declarat într-o intervenţei telefonică la România TV că fata ar fi indicat la telefon o adresă greşită, găsită pe o carte de vizită. După ce au percheziţionat locul respectiv şi nu au găsit nimic, poliţiştii au cerut ajutorul STS. Pe baza datelor apelului, STS a stabilit o arie mare şi trei adrese, unde au fost făcute percheziţii, dar nu a fost găsit niciun indiciu. Spre seară, cu ajutorul poliţiştilor de la Direcția de Operaţiuni Speciale a fost identificată a patra adresă, la care anchetatorii au descins vineri dimineaţă, la ora 6. 

Locuinţa percheziţionată vineri dimineaţă aparţine unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, mecanic auto şi taximetrist de ocazie. Sursele citate de România TV susţin că la locuinţa acestuia au găsit rămășite umane arse depozitate în butoaie metalice şi într-o fântână şi bijuterii similare celor purtate de fetele dispărute.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat că la percheziţiile din locuinţa lui Gheorghe Dincă „au fost identificate mai multe rămăşiţe ce par a fi de natură umană”, astfel că un medic legist se află acolo pentru a prelua rămăşiţele pentru a face o expertiză.

„În butoiul în care au fost găsite aceste rămăşiţe au fost identificate şi bijuterii, respectiv inele, ce par a fi ale fetei dispărute la data de 24 iulie, dispariţie sesizată pe data de 25 iulie. În urma acestor verificări, bărbatul a fost identificat, se află în prezent în custodia noastră şi este audiat”, a spus Drăgan.

„Colegii mei iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să fie şi rămăşiţele fetei dispărute în urmă cu două luni, în zona respectivă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'