„Alianţa USR PLUS merge mai departe! USR şi PLUS au decis că România are nevoie de noi, împreună! Alianţa USR PLUS îşi continuă apăsat drumul către schimbarea din temelii a clasei politice din România şi către reformarea statului român. Determinarea în acest sens a ambelor partide a dus la o alianţă politică ale cărei obiective includ alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentarele de anul viitor şi guvernarea României începând cu 2020”, a anunţat Dan Barna.
El a precizat că, miercuri, la ora 11:00, în zona fântânii din Piaţa Universităţii, USR şi PLUS lansează campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale.
„Încrederea cetăţenilor ne-a arătat cât de mult au aşteptat românii apariţia unui nucleu al politicii altfel, cu oameni competenţi şi integri. România devine sub ochii noştri un stat al eşecului total de guvernare, un stat care clachează în faţa unor provocări inerente ce ţin de asigurarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, de siguranţa şi viaţa acestora. Cu fiecare zi care trece, este tot mai evident ce nevoie uriaşă au românii de oameni noi şi de o atitudine nouă în politică, de oameni care să pună cetăţeanul în fruntea intereselor şi care să schimbe un sistem în care corupţia, impostura şi incompetenţa au fost adânc înrădăcinate de zeci de ani de proastă guvernare. Primul pas au fost alegerile pentru Parlamentul European. Acum, Alianţa USR PLUS a devenit o confirmare. Împreună cu voi, cetăţenii, vom schimba România de mâine, începând de astăzi!”, susţine Dan Barna, candidatul alianţei la alegerile prezidenţiale.
Sâmbătă, în şedinţe separate, USR şi PLUS au votat încheierea alianţei politice între cele două partide.
Conform legii, propunerile de candidaţi pentru alegerea Preşedintelui României se depun la Biroul Electoral Central, cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor. prezidenţiale, programate pentru 10 noiembrie.
Propunerile se fac în scris şi vor fi primite numai dacă: a) sunt semnate de conducerea partidului sau a alianţei politice ori de conducerile acestora, care au propus candidatul sau, după caz, de candidatul independent; b) cuprind prenumele şi numele, locul şi data naşterii, starea civilă, domiciliul, studiile, ocupaţia şi profesia candidatului şi precizarea că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a candida; c) sunt însoţite de declaraţia de acceptare a candidaturii, scrisă, semnată şi datată de candidat, de declaraţia de avere, declaraţia de interese, de o declaraţie pe propria răspundere a candidatului în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, precum şi de lista susţinătorilor, al căror număr nu poate fi mai mic de 200.000 de alegători.