Cadavrul unui tânăr militar israelian înjunghiat, găsit în Cisiordania

Forţele de securitate israeliene împânzeau joi sectorul sensibil din Cisiordania ocupată, după descoperirea cadavrului unui tânăr militar înjunghiat de mai multe ori, un atac pe care premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu l-a catalogat ”terorist”, relatează AFP.
Filip Stan
08 aug. 2019, 10:06
Cadavrul unui tânăr militar israelian înjunghiat, găsit în Cisiordania

”Devreme, în această (joi) dimineaţa, corpul unui militar înjunghiat a fost descoperit în partea unei comunităţi (evreieşti) la nord de Hebron”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Corpul a fost găsit mai exact în apropierea coloniei evreieşti Migdal Oz, în sectorul Gush Etzion, între oraşele Betleem şi Hebron, teatrul recurent al unor ciocniri între palestinieni şi poliţia israeliană.

La scurt timp după anunţul morţii militarului, armata, poliţia şi membri ai serviciilor israeliene de informaţii interne Shin Bet împânzeau sectorul, a anunţat armata.

La faţa locului, o unitate de poliţie ţinea jurnaliştii la peste 100 de metri distanţă de scenă, joi dimineaţa. Un jurnalist AFP a putut însă să vadă desfăşurarea forţelor de securitate şi salvatorilor.

Armata israeliană nu a vorbit deocamdată despre circumstanţele acestei morţi, însă premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu a condamnat imediat acest ”atac cu cuţitul”.

”Forţele de securitate efectuează o operaţiune în vederea prinderii acestui terorist murdar şi reglării contului său”, a spus Netanyahu, aflat în campanie în vederea alegerilor legislative de la 17 septembrie, care ar urma să fie dur disputate.

TÂNĂR RECRUT

Militarul găsit mort era în vârstă de 18 ani şi studia într-o yeshiva – un centru de studii a Tora – în cadrul unui program special ce îmbină studiul religios şi serviciul militar, a declarat pentru postul naţional israelian de radio directorul şcolii acestuia.

”El a plecat la Ierusalim (miercuri) după-amiaza, pentru a cumpăra un cadou profesorilor săi”, a declarat rabinul Schlomo Wilk.

”Cu 30 de minute înainte să fie asasinat era în contact cu noi, în timp ce era într-un autobuz, în drum către yeshiva”, a adăugat el.

”Însă, cu 100 de metri înaintea opririi autobuzului, înaintea intrării în comunitate, el a fost asasinat”, a adăugat el.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului, corpul militarului înjunghiat se afla la aproximativ 40 de metri de intrarea în colonie.

Acensiunea coloniilor evreieşti – care numără în prezent peste 600.000 de israelieni care duc o coexistenţă adesea conflictuală cu cele trei milioane de palestinieni în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est – este un subiect de tensiuni aprige.

COLONIILE

Săptămâna aceasta, autorităţile israeliene au aprobat construirea a peste 2.300 de locuinţe în colonii, în Cisiordania, şi au legalizat trei colonii care nu erau recunoscute în mod oficial de statul evreu.

”Expansiunea coloniilor nu are valoare legală şi constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a denunţat săptămâna aceasta reprezentantul ONU pentru procesul de pace în Orientul Mijlociu Nikolai Mladenov.

Colonizarea Cisiordaniei ocupate şi Ierusalimului de Est anexat de către Israel a continuat în toate guvernele israeliene din 1967, însă ea a fost accelerată în ultimii ani, la iniţiativa premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi a aliatului său de la Washington Donald Trump.

Locatarul Casei Albe şi-a consolidat politica regională în favoarea Israelului, recunoscând Ierusalimul – revendicat de israelieni şi palestinieni – drept capitală a statului evreu şi tăind fonduri alocate palestinienilor.

Cu toate acestea, ginerele său Jared Kushner încearcă să ralieze puterile din regiune planului său în vederea rezolvării conflictului israeliano-palestinian, o iniţiativă respinsă de la bun început de către palestinieni, care denunţă faptul că administraţia lui Trump este proisraeliană.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...