Şedinţă ALDE. Tăriceanu anunţă alianţa cu Pro România şi susţinerea lui Mircea Diaconu la prezidenţiale UPDATE

Călin Popescu Tăriceanu a decis ieşirea ALDE de la guvernare, potrivit România TV. Conducerile ALDE şi Pro România s-au întâlnit luni cu fostul europarlamentar Mircea Diaconu, cel care şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale şi pe care cele două partide ar putea să-l susţină în lupta pentru Cotroceni. 
Filip Stan
26 aug. 2019, 09:21
Şedinţă ALDE. Tăriceanu anunţă alianţa cu Pro România şi susţinerea lui Mircea Diaconu la prezidenţiale UPDATE

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE a rupt alianța guvernamentală cu PSD și a explicat de ce s-a luat această decizie. Totul a venit ca urmare a reacției Vioricăi Dăncilă, care a refuzat orice răspuns la cererile ALDE.

„Am discutat cu doamna Dăncilă, azi dimineață, la ora 10, despre ce trebuie să facem. Am așteptat să îmi spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării: un nou program de guvernare, o echipă guvernamentală restructurată, un număr de secretari de stat reduși la jumătate, o proiecție pentru rectificarea bugetară de anul acesta. Abordarea unor probleme pe care nu putem să le ignorăm: percepția publică despre slaba competență a Guvernului și a administrației. Am așteptat răspunsuri pentru ca guvernarea să poată continua. Nu am avut niciun fel de contrapropunere. I-am spus că voi merge în fața colegilor și le voi prezenta situația așa cum este. Ei au luat decizia de a nu se mai continua guvernarea cu colegii de la PSD.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu după ședința ALDE.

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că a renunțat la candidatura sa la alegerile prezidențiale și că va renunța și la a doua funcție în stat.

„Am renuntat la candidatura la prezidentiale pentru a nu se mai spune ca intentia noastra de a parasi coalitia e bazata pe dorinta PSD de a avea candidat la prezidentiale. Pentru noi mai important decat candidatura la prezidentiale e viitorul ALDE si am hotarat sa renunt la candidatura. Luni in prima zi de functionare a Senatului voi anunta demisia oficiala din functia de presedinte al Senatului”, a anuntat Tariceanu, dupa ce liderii filialelor au decis sa se iasa de la guvernare. 

Tăriceanu a precizat ca ALDE a stabilit sa-l sustina pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidentiale. Cetatenii vor un presedinte al tuturor romanilor, nu un candidat al unui partid care are anumite obligatii si care ajuns la Cotroceni aduce cu el simpatiile si antipatiile partidului din care face parte. Diaconu ne-a zis ca are nevoie de un sprijin logistic sa stranga semnaturi si pentru derularea campaniei prezidentiale, i le vom oferi”, a indicat liderul ALDE. 

„Colegii și-au dat acordul pentru constituirea unei alianțe electorale cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale”,  a mai zis el.

Călin Popescu Tăriceanu are discuţii cu Victor Ponta pentru o alianţă între ALDE şi PRO România, care l-ar putea susţine pe actorul Mircea Diaconu în alegerile prezidenţiale.

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune într-un interviu la RFI că a fost chemat la discuţii cu ALDE şi Pro România, în vederea susţinerii sale în cursa prezidenţială. Actorul şi-a anunţat duminică intenţia de a candida ca independent la alegerile din noiembrie.

Susţinerea lui Mircea Diaconu presupune ca liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să renunţe la intenţia sa de a candida la Preşedinţie, intenţie pe care a afirmat-o în mai multe rânduri şi pentru care şi-ar fi dorit sprijinul PSD.

Viorica Dăncilă convoacă de urgenţă CEx PSD după discuţia cu Tăriceanu. ALDE pregăteşte ieşirea de la guvernare

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'