Tehnologii enervante. Captcha sau alarmele auto?

În viaţa de zi cu zi suntem forţaţi să folosim tot felul de tehnologii, însă fiecare a identificat cel puţin una care poate fi considerată de-a dreptul enervantă, inutilă şi care ar merita să fie "exilată" undeva într-o cutiuţă de unde să nu o mai scoată nimeni niciodată.
Romania TV
15 oct. 2012, 15:23
Tehnologii enervante. Captcha sau alarmele auto?

Iată câteva dintre cele mai enervante tehnologii inventate vreodată, identificate de site-ul wired.com:

Captcha

Această metodă automată de a evita spam-ul şi de determina dacă utilizatorul unui website sau al unui program este o persoană reală sau un robot are fix două utilităţi: să oprească softurile cu adevărat slabe şi să îi enerveze pe oamenii care apasă de nenumărate ori butonul refresh pentru a primi un nou cod pe care să nu-l poată citi.

Alarma auto

Cui nu i s-a întâmplat să se trezească în miez de noapte din cauza alarmelor de la maşinile vecinilor? Aceste dispozitive sunt de-a dreptul iritante, mai ales atunci când „urlă” minute în şir, iar proprietarii nici nu se sinchisesc să le opreascăp, deci implicit nici să verifice ce le-a declanşat. Prin urmare, utilitatea lor este zero, pentru că din moment ce nimeni nu le mai bagă în seamă, în afară de vecinii cu somnul prea uşor, hoţii îşi pot face treaba liniştiţi.

Camera foto de la iPad

Pentru posesorii de iPad, este, cu siguranţă, ceva nemaipomenit faptul că îl pot folosi şi pe post de aparat foto. Chiar dacă arată absolut ridicol atunci când încearcă să facă o fotografie cu ceea ce este, până la urmă, un monitor ceva mai „deştept” şi în ciuda faptului că, dacă şi-au permis un iPad, cu siguranţă au prin colecţia de gadget-uri şi un aparat foto sau un smartphone cu care pot face poze mult mai bune.

Softul pentru recunoaştere vocală

În străinătate, o mulţime de companii au implementat softul de recunoaştere vocală, cu ajutorul căruia poţi, sau cel puţin ar trebui, să ajungi unde doreşti doar enunţând motivul pentru care ai sunat. Numai că deseori clienţii respectivelor companii ajung să aibă nevoie de calmante, după ce trec prin furcile caudine ale softului minune. În primul rând pentru că sistemele de recunoaştere vocală nu „înţeleg” afirmaţiile complexe şi, în plus, au probleme chiar şi la cuvinte de bază sau la recunoaşterea numerelor.

 Telefoanele cu fax

Când au apărut, faxurile erau foarte utile pentru că puteai semna, spre exemplu, orice, fără a te mai deplasa. Acum, însă, au devenit iritante prin raritatea lor. Pentru că dacă ai de a face cu o instituţie care foloseşte încă tehnologie din anii ’90 este extraordinar de greu să găseşti un loc de unde să poţi trimite un fax.

Băile „handsfree”

Cu siguranţă unul dintre cele mai enervante dispozitive îl reprezintă robinetele „handsfree”. E drept, ele sunt ecologice pentru că nu se mai face risipă de apă, însă acesta este ultimul lucru la care se gândeşte cineva care a fost la toaletă într-un local şi se trezeşte că nu se poate spăla pe mâini pentru că nu ştie să dea drumul la apă. Asta, evident, în timp ce alţii se spală liniştiţi pe mâini şi zâmbesc pe sub mustăţi.

Tot din ordinul obiectelor sanitare enervante face parte şi uscătorul de mâini cu senzori. Dincolo de faptul că nu întotdeauna porneşte când îţi plasezi mâinile sub el, dincolo de zgomotul infernal pe care îl face, nici măcar nu ajută prea mult şi tot cu şervete sau pe propriile haine ajungi să îţi ştergi mâinile umede.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!