A murit fiul fostului preşedinte. Avea 24 de ani şi a făcut atac de cord

Unul dintre fiii fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi a murit miercuri în urma unui atac de cord la vârsta de 24 de ani, a anunţat avocatul familiei sale, la mai puţin de trei luni după moartea dramatică a tatălui său într-o sală de judecată din Cairo, informează joi dpa.
Iulian Tudor
05 sept. 2019, 07:49
A murit fiul fostului preşedinte. Avea 24 de ani şi a făcut atac de cord

Unul dintre fiii fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi a murit miercuri în urma unui atac de cord la vârsta de 24 de ani, a anunţat avocatul familiei sale, la mai puţin de trei luni după moartea dramatică a tatălui său într-o sală de judecată din Cairo, informează joi dpa.

Abdullah Morsi, mezinul preşedintelui islamist defunct, se afla la volanul maşinii sale când a suferit un atac de cord ce a dus la moartea lui imediată, a precizat avocatul Abdel Moniem Abdel Maksoud. Avocatul a adăugat că un prieten care se afla cu Abdullah a reuşit să oprească maşina şi l-a dus la un spital în districtul Hadayek al-Ahram, lângă Cairo, potrivit Agerpres.

Abdullah a fost arestat în octombrie 2018 sub acuzaţia de propagare de informaţii false, dar a fost eliberat pe cauţiune.

Morsi, care a fost primul preşedinte egiptean ales în mod democratic în 2012 înainte de a fi înlăturat de la putere de o lovitură de stat a armatei anul următor, a murit la 17 iunie după ce s-a prăbuşit în timpul unei audieri într-un tribunal din Cairo. Morsi era judecat sub acuzaţia de scurgere de documente de stat secrete spre Qatar în timp ce se afla la preşedinţie. El a fost judecat în diverse alte dosare de când a fost înlăturat de la putere în 2013.

După moartea lui Morsi, Abdullah a acuzat autorităţile egiptene de uciderea tatălui său. „Ele l-au ucis. Dumnezeu să-i pedepsească şi să-i ucidă”, a scrie el pe Twitter la 18 iunie. El a mai spus că autorităţile au refuzat ca tatăl său să fie înhumat în cimitirul familiei de la locul de baştină, în Delta Nilului, în provincia Sharqiya, informează Agerpres

Morsi a fost înhumat în cadrul unei ceremonii foarte discrete la Cairo, doar în prezenţa familiei, care a fost atenţionată că nu are voie să organizeze rugăciuni de înmormântare şi să primească din partea oamenilor condoleanţe.

Naţiunile Unite şi organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au cerut o anchetă independentă asupra circumstanţelor decesului lui Morsi, care avea 67 de ani, inclusiv asupra condiţiilor sale de detenţie.

Fraţii Musulmani, mişcare din care provenea Morsi, au acuzat guvernul egiptean că l-a ţinut izolat mai bine de cinci ani, îngrădindu-i accesul la îngrijiri medicale şi dându-i mâncare nesănătoasă, informează Agerpres.

Şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat că Morsi nu a murit de cauze naturale, ci „a fost ucis”.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai bună metodă de desfundat scurgerile. Pont de aur pentru orice român de la bloc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...