Pacienţii români care doreau să se trateze la AKH Viena se pot programa la aceiaşi specialişti, în cadrul Wiener Privatklinik

În contextul anunțului făcut de spitalul AKH Viena privind imposibilitatea de a mai primi pacienți internaționali pentru tratament sau îngrijire, Wiener Privatklinik - unul dintre cele mai mari spitale private din Austria informează pacienții români că, în campusul medical WPK, aceștia pot beneficia de expertiza multora dintre specialiștii instituției de stat. Aproximativ 100 dintre medicii ce profesează la AKH Viena colaborează cu spitalul vienez Wiener Privatklinik, iar 90% dintre aceștia sunt profesori universitari.
Alina Costache
12 sept. 2019, 13:50
Pacienţii români care doreau să se trateze la AKH Viena se pot programa la aceiaşi specialişti, în cadrul Wiener Privatklinik

În cadrul Wiener Privatklinik pacienții internaționali au acces la o gamă complexă de servicii medicale, incluzând consultaţii, servicii de second opinion (a doua opinie medicală) acordate de experți austrieci, investigații de diagnostic și tratamente performante. Spitalul acoperă peste 30 de specialități medicale și deține 9 centre speciale de competență, în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

„În condițiile în care spitalul AKH a anunțat că nu mai poate primi persoane din afara Austriei, este important ca pacienții români să fie informați că au la dispoziție alternative de tratament, la Viena. Mulți dintre experții de top în diverse arii medicale ai AKH au o colaborare de succes cu spitalul nostru, care are o adresabilitate internaționala ridicată. Oamenii vin la WPK din țările din Europa de Est deoarece caută un spital bun și în care pot avea încredere, iar serviciile noastre sunt recomandate atât de medici cât și de foștii pacienți. Mai mult, ca instituție privată, putem oferi pacienților facilități suplimentare față de un spital public, de exemplu posibilitatea de a-și alege doctorul pe care-l doresc, timpul scurt de așteptare pentru tratament, dar și condițiile de internare de 5 stele”,a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

La Wiener Privatklinik ajung anual pentru tratament circa 9.000 de pacienţi, rata de ocupare fiind de 85%. Circa 45% dintre pacienții spitalului sunt internaționali. În primul semestru al anului 2019, WPK a oferit servicii medicale unui total de 550 de pacienți români, în creștere cu 48% față de aceeași perioadă a anului trecut, românii reprezentând 28% din totalul pacienţilor străini ai spitalului.

Mai mult de jumătate dintre aceștia s-au adresat WPK pentru diagnosticul și tratamentul ultra-specializat al cancerului (imunoterapia și terapia personalizată țintită), realizat în Centrul Academic WPK Central European Cancer Center – primul centru privat de diagnostic și tratament oncologic din Europa Centrală și de Est care oferă un nivel de complexitate medicală la nivelul clinicilor universitare de top. Alte servicii medicale solicitate de pacienții români au fost cele de ortopedie, cardiologie și chirurgie cardiovasculară, gastroenterologie, check-up general, endocrinologie și ORL.

Spitalul WPK deține 2 reprezentanțe oficiale, în București și Timișoara, prin intermediul cărora persoanele interesate beneficiază de informații si asistență completă pentru accesarea rapidă a investigațiilor și tratamentelor disponibile la Viena. Aceste servicii acoperă toți pașii necesari luării deciziei și accesării spitalului de la traducerea și trimiterea dosarului medical, estimarea costurilor de diagnosticare şi tratament, consiliere în ceea ce priveşte spitalizarea şi alegerea medicului potrivit, până la rezervarea transportului şi cazării la preţuri preferenţiale, menținerea legăturii cu medicii și asigurarea serviciilor de traducere în spital.

Wiener Privatklinik investește permanent în achiziționarea celor mai noi tehnologii medicale și atragerea de personal specializat. În prezent, spitalul este în căutare de asistenți medicali, una dintre condițiile de angajare fiind deținerea cunoștințelor de limba germană, nivel B2.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, peste 4000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 26% dintre aceștia fiind români.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Adevărul despre relația dintre Cristela și Călin Georgescu. Cum s-au cunoscut, de fapt
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Călin Georgescu: Nu mă lăsa să plec. Dezvăluirea momentului
Playtech.ro
Câte pahare de vin se beau la masa de Crăciun, de fapt. Greșeala pe care o fac aproape toți românii
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Coldea a vrut să fure teza de doctorat. Gabriel Oprea confimă dezvăluirile lui Dan Andronic
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
A început Jubileul din 2025! Papa Francis a inițiat ceremonia de deschidere a Anului Sfânt
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
StirileBZI
Ce trebuie să faci după ce deschizi butoiul cu varză murată: Cum procedezi ca „să nu facă floare“!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Companiile de tehnologie se orientează spre energie nucleară pentru centrele de date AI
MediaFlux
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?