Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Adevărul Digital Media SRL de prelungire a licenţei audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Adevărul TV.
Solicitarea a fost motivată prin modificarea acţionariatului societăţii Adevărul Digital Media SRL, care implică şi eşalonarea bugetelor, potrivit documentaţiei depuse la CNA.
Licenţa audiovizuală a televiziunii Adevărul TV a expirat, însă, pe 12 octombrie, fără ca postul să fi fost vreodată pus în funcţiune, a atras atenţia Narcisa Iorga, membru al CNA, în şedinţa de marţi. „Nu poţi să ceri prelungirea unei licenţe, care este în afara termenului legal (…) Postul Adevărul TV nici măcar nu a funcţionat”, a spus Iorga.
Ea a precizat că, dacă doreşte să reia proiectul de lansare a unei televiziuni, societatea Adevărul Digital Media SRL trebuie să depună un nou dosar de solicitare de licenţă audiovizuală la CNA. „Să vină cu altă solicitare de licenţă, poate cu acelaşi proiect, cu altă echipă”, a spus Narcisa Iorga.
Şi ceilalţi membri ai CNA au fost de acord cu punctul de vedere al Narcisei Iorga şi au decis să repingă solicitarea Adevărul.
Trustul Adevărul Holding a primit, pe 12 octombrie 2010, de la CNA, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevărul TV, intenţionând să lanseze postul TV şi o reţea de 40 de staţii locale cu o investiţie totală de peste 37 de milioane de euro. Atunci, Peter Imre, directorul general al trustului Adevărul Holding, şi Alexandru Sassu, la momentul respectiv director al diviziei de radio şi televiziune a trustului Adevărul Holding, nu au anunţat momentul în care va fi lansată noua televiziune.
Între timp, societatea Adevărul Digital Media SRL, care a deţinut licenţa audiovizuală a televiziunii Adevărul TV, a beneficiat de prelungirile legale (două prelungiri de câte şase luni) ale termenului până la care trebuia să pună în funcţiune postul TV. Astfel, pe 12 octombrie, licenţa Adevărul TV a fost retrasă de CNA.