Ungureanu: Băsescu nu încalcă în niciun fel Constituţia participând la Congresul PPE

Preşedintele Traian Băsescu nu încalcă în niciun fel Constituţia participând la Congresul PPE, ci reprezintă România în calitate de şef de stat, a declarat, marţi, Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forţei Civice apreciind că este o practică normală ca şeful statului să ţină un discurs de bun venit.
Romania TV
16 oct. 2012, 12:07
Ungureanu: Băsescu nu încalcă în niciun fel Constituţia participând la Congresul PPE

Solicitat să comenteze afirmaţiile premierului Victor Ponta, care consideră că Traian Băsescu va încălca din nou Constituţia participând la Congresul PPE de la Bucureşti, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: „Nu încalcă în niciun fel Constituţia”.

„Ca şef de stat invitat să participe la o manifestare internaţională de proporţii şi reprezentând România în această calitate, credem că e natural să exprime un cuvânt de bun venit. Sunt convins că dacă la Bucureşti ar fi avut loc dezbaterile congresului PES, organizatorii l-ar fi invitat pe preşedintele României în calitatea sa de reprezentant al naţiunii şi al statului pentru a ţine un cuvânt de bun venit. E o practică firească, protocolară, de bun simţ, care are precedent în organizarea altor evenimente internaţionale la Bucureşti”, a spus Ungureanu.

El a ţinut să-i transmită premierului Ponta că problema reprezentării politice a României în Consiliul European a fost deja tranşată de Curtea Constituţională. „Dacă Ponta a spus aceasta, trebuie să-i readucem aminte domnului prim-ministru că problema reprezentării politice a României în Consiliul European a fost deja tranşată de Curtea Constituţională”, a spus Ungureanu.

El a precizat că Congresul PPE organizat la Bucureşti aduce o notă de contrast dacă este pus în paralel cu Congresul PES, care nu a mai fost găzduit de Capitala României.

„Punem în paralel două lucruri: în septembrie nu a fost găzduit la Bucureşti Congresul PES, cel mai probabil pe seama evoluţiilor politice nedemocratice din ultimele luni. În schimb, este găzduit Congresul PPE. Acest contrast e limpede, vorbeşte clar despre lipsa de credibilitate a actualei puteri, despre felul în care Europa civilizată califică evoluţiile politice la care s-a angajat actuala putere, vorbeşte despre ce consideră Europa că reprezintă în România forţele europene”, a mai spus Ungureanu.

Potrivit lui Ungureanu, organizarea Congresului PPE şi absenţa Congresului socialiştilor reprezintă conluzia pe care Europa o oferă vieţii politice din România şi politicienilor români faţă de dinamica politică din ultimele luni.

Ungureanu a spus că Forţa Civică este invitată să participe la lucrările Congresului PPE, unde vor lua parte şapte vicepreşedinţi, secretarul general şi preşedintele partidului.

Preşedintele Băsescu va încălca din nou Constituţia participând, în calitate de preşedinte al României, la Congresul Partidului Popular European (PPE), deşi şeful statului nu poate face politică şi implicit nu poate participa la manifestări ale unui partid politic, a afirmat liderul USL, Victor Ponta.

Citeşte şi Pregătiri pentru congresul PPE: Merkel, Barroso, Sarkozy şi Berlusconi vin la Bucureşti

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!