PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească de joi. Când începe să plouă la Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vreme se răceşte semnificativ joi în România, la început în vestul şi în jumătatea de nord a ţării. În restul teritoriului, vremea se va menține mult mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie. Spre seară, frontul de aer rece ajunge şi în regiunile sud-estice. Acest lucru face ca temperaturile maxime să nu mai depăşească 16 grade Celsius vineri în Capitală.
Romania TV
03 oct. 2019, 02:56
PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească de joi. Când începe să plouă la Bucureşti

PROGNOZA METEO JOI: În vestul și nord-vestul țării, cerul va fi noros, pe arii extinse va ploua moderat cantitativ, iar valorile termice vor fi semnficativ mai scăzute față de cele din ziua precedentă. În restul teritoriului, vremea se va menține mult mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua treptat, iar aria ploilor va fi în extindere. Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta local prin averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină, cu probabilitate mai mare după-amiaza în Transilvania și Moldova, iar seara și noaptea în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin cumulare cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 40 l/mp. În cursul nopții, în zona montană, la peste 1700 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…16 grade în Banat și în Crișana și 30…31 de grade în sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal la începutul lunii octombrie, astfel că maxima termică va fi de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi înnorările se vor accentua și temporar va ploua; vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul nopții. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior în sud și est, astfel că la nivelul întregii țări valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Cerul va deveni variabil în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi înnorări și ploi pe arii relativ extinse. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu o probabilitate mai mare în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar trecător se mai pot semnala descărcări electrice. La altitudini mari, în special în Carpații Meridionali, vor fi posibile lapovițe și ninsori. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile extracarpatice și în zona montană aferentă, iar izolat și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel încăt valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, când și vântul va avea unele intensificări. Cantitățile de apă cumulate pot fi însemnate.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea se va menține rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul și centrul țării, unde temporar va ploua, în timp ce, în restul teritoriului, vor fi perioade cu înnorări și ploi pe arii restrânse. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat pot fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte și în sud-est, iar noaptea în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade, iar cele minime între 5 și 13 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 8…10 grade. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord-est a țării. În zona montană înaltă vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, precum și în sudul, vestul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va fi răcoroasă în majoritatea zonelor. Local și temporar va ploua.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi răcoroasă și vor fi posibile ploi tempoare.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!