COD RUTIER schimbat din temelii. Şoferii vor fi examinaţi periodic de la 1 ianuarie 2020

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, propune ca şoferii să participe, odată la trei ani, la un curs de conducere defensivă, iar costurile necesare să fie deduse printr-o procedură fiscal-bugetară. Ponta doreşte ca de la 1 ianuarie acest proiect să intre în vigoare.
Filip Stan
07 oct. 2019, 14:45
COD RUTIER schimbat din temelii. Şoferii vor fi examinaţi periodic de la 1 ianuarie 2020

COD RUTIER. Există un proiect prin care toţi conducătorii auto din România să participe la un curs de conducere defensivă, odată la trei ani.”Cred că trebuie să avem şi soluţii la această tragedie care se întâmplă în fiecare zi legat de accidentele rutiere. Am vorbit cu nişte profesionişti, nişte oameni din domeniu, cu care mai discutasem şi înainte şi nu am reuşit să ajungem la o formă finală a unui proiect. Acum există un proiect prin care practic cei cinci milioane de deţinători de permise de conducere să poată, odată la trei ani, să participe la un curs de conducere defensivă pentru noi tratăm efectul, în loc să tratăm cauza. Scoatem poliţişti pe stradă, care dau amenzi şi accidente…. Anul trecut, 1.867 de români şi-au pierdut viaţa, 8.181 răniţi grav, 24.000 răniţi uşor”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro Romania doreşte ca acest proiect să fie aprobat cât mai repede în Parlament şi de la 1 ianuarie să poată intra în vigoare. „Comisia Europeană are un proiect european, o strategie pentru a îmbunătăţii modul de conducere defensivă şi acest lucru, în acest proiect pe care l-am discutat cu câţiva colegi de la PSD şi de la PNL, chiar la Biroul Permanent, aş vrea să fie ca iniţiatori câte un parlamentar cel puţin din toate grupurile parlamentare, să îl trecem cât mai repede şi la 1 ianuarie practic să poată să intre în vigoare. Este vorba despre suportarea costurilor pentru aceste cursuri, nu din buzunarul omului, că nu îşi permite toată lumea care are permis, ci printr-o procedură fiscal-bugetară prin care deducem aceste cheltuieli”, a explicat Victor Ponta.

COD RUTIER. Un şofer român din patru a adormit cel puţin o dată la volan, iar unul din cinci conduce aproape zilnic deşi a dormit mai puţin de cinci ore cu o noapte înainte. Sunt datele alarmante ale unui studiu despre efectele oboselii la volan.

Specialiştii spun că atunci când încercăm să folosim cafeaua sau băuturile energizante pentru a remedia efectele unei nopţi nedormite, nu facem decât să ne păcălim singuri. Mai mult de atât, oamenii de ştiinţă au descoperit că efectele unei nopţi albe sunt similare, atunci când ne urcăm la volan, cu cele ale consumului a şase sticle de bere.

COD RUTIER. România s-a angajat ca în perioada 2011-2020 să reducă la jumătate numărul victimelor din accidente de circulaţie, dar statistica oficiala arată progrese nesemnificative.

Suntem primii în Europa la numărul de decese în accidente rutiere – 98 de persoane la un milion de locuitori, dublu faţă de media europeană, relatează Rador.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'