Carduri Revolut: 5 sfaturi pentru a evita fraudele, cum să te protejezi de hackeri

La mijlocul lunii septembrie a intrat în vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzacțiilor online prin autentificarea în doi pași. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectuează tranzacții online de posibile fraude.
Romania TV
09 oct. 2019, 07:21
Carduri Revolut: 5 sfaturi pentru a evita fraudele, cum să te protejezi de hackeri

Din păcate însă, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici caută în permanență modalități tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectuează tranzacții online. Revolut, fintech-ul londonez cu peste 7 milioane de utilizatori în Europa, vine cu 5 sfaturi utile, care sunt de un real ajutor în ceea ce privește siguranța în mediul online și evitarea fraudelor: 

1. Conturi și parole REVOLUT: fii ca agentul 007 

Nu îți dezvălui niciodată nimănui parola de la Internet banking și nici numărul unic de identificare (PIN). Nici măcar banca al cărei client ești nu îți va cere vreodată să dezvălui aceste informații. În plus, asigură-te în permanență că utilizezi canale online oficiale – website, aplicație etc. – pentru a-ți accesa contul și a împărtăși anumite informații cu terțe persoane. Nu ezita să contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informații sau clarificări, în cazul în care ai neclarități. 

2. Control REVOLUT: mai mult, mai bine 

Îmbunătățește gradul de control asupra finanțelor personale solicitând băncii să îți ofere detalii privind tranzacțiile financiare prin două canale de informare – de exemplu, prin alerte trimise prin SMS și email. De asemenea, pentru contul de online banking, folosește o adresă de email diferită de cea pe care o utilizezi pentru conturile de social media.

3. Informații împărtășite despre REVOLUT: mai bine nu

Păstrează informațiile personale pentru tine. Nu împărtăși niciodată pe Facebook sau pe alte rețele sociale informații precum numărul de telefon, data nașterii sau lucruri cum ar fi marca primei mașini deținute sau numele primului animal de companie. Dacă au acces la aceste date, escrocii cibernetici pot extrem de ușor să pretindă că ești tu și să utilizeze metode de fraudare cum ar fi schimbul de cartele SIM. Ei reușesc astfel să acceseze datele din telefonul tău și să fure parole și alte informații sensibile.

4. Actualizează-ți mereu conturile și fii vigilent în legătură cu REVOLUT

Actualizează-ți în permanență aplicațiile din telefon și fiecare dispozitiv la ultima versiune disponibilă. Astfel te asiguri că eviți o serie de disfuncționalități și beneficiezi de cel mai înalt nivel de siguranță. Fii în același timp foarte atent și vigilent cu dispozitivele tale mobile: în cazul în care constați că nu mai primești apeluri și mesaje, iar tu nu știi din ce motiv se întâmplă acest lucru, verifică imediat cu operatorul tău de date care sunt cauzele pentru a te asigura că nu ești victima unei schimbări de SIM.

5. Cardurile virtuale REVOLUT de unică folosință sunt ultima modă

Îmbunătățește gradul de siguranță folosind carduri virtuale de unică folosință, în special atunci când accesezi website-uri mai puțin cunoscute și în care nu ai mare încredere. Un astfel de card poate fi folosit o singură dată pentru o singură tranzacție online, urmând ca apoi să fie distrus, iar datele sale să fie regenerate. În acest mod este imposibil ca același card să fie folosit de mai multe ori și, prin urmare, răufăcătorii nu îți pot fura nici datele, nici banii. Revolut oferă un număr nelimitat de carduri de unică folosință pentru abonamentele Premium și Metal.

Revolut trimite notificări în timp real pentru orice plată efectuată, ceea ce le permite utilizatorilor să monitorizeze cheltuielile și tranzacțiile și să raporteze urgent orice neregulă constatată. În plus, fintech-ul tocmai a introdus serviciul de 3D Secure pentru toți utilizatorii săi. Cu 3DS, atunci când cineva efectuează o plată online, va primi o notificare de la Revolut prin care i se va solicita să se autentifice în cont și să confirme plata respectivă.

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Rețetă de prăjitură cu cremă fină de iaurt și marmeladă. O vei găti și a doua oară
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare doar în lenjerie! Imagini spectaculoase cu bruneta focoasă!
Fanatik.ro
Bancnotele pentru care riști să ajungi la închisoare. Mare atenție când mergi la cumpărături!
Capital.ro
Decizie finală pentru Călin Georgescu. Hotărârea CCR este definitivă: Nu există nicio cale de atac!
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poate avea simultan un angajat. Limita maximă de ore pe care le poate lucra. Prevederile Codului Muncii 2025
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Un potențial jaf de până la 300 milioane de euro se prefigurează în România. Chisăliță cere blocarea schemei din PNRR
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Deea Maxer, schimbări majore după divorț. Vrea să se mute din blocul în care locuiește și Dinu Maxer. Unde vrea să se stabilească
Spynews
Cum arată Prințesa de Aur la vârsta de 39 de ani. Abia o mai recunoști | FOTO
Evz.ro
Greșelile pe care le face toată lumea când gătește spanac
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Videoclipul tulburător cu Andrei Perneș, care s-a viralizat după moartea lui. Internauții au rămas fără cuvinte: „Parcă îți spui povestea...”
Cancan.ro
ZODIA care primește o sumă importantă de bani până pe 28 februarie 2025, potrivit astrologului Cristina Demetrescu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind turului doi al alegerilor prezidențiale
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Copii rămași orfani din cauza unui teribilist de 19 ani, fiul unui afacerist influent. "Banii fac legea în ziua de azi"
Coreea de Nord furnizează Rusiei jumătate din muniția folosită împotriva Ucrainei
MediaFlux
RĂSTURNARE privind PREZIDENȚIALELE! Viitorul președinte al ROMÂNIEI (ULTIMUL SONDAJ)
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un pod care a stat închis 33 de ani va fi redeschis pentru traficul feroviar