Veste bună pentru zeci de mii de români. Ce s-a aprobat în ultima şedinţă de guvern

Viorica Dăncilă a mai anunțat că din această săptămână persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente moderne, în valoare de până la 23.000 de lei fiecare. Angajatorii care angajează persoane cu dizabilități vor primi o subvenție lunară de 2.250 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilități angajată, timp de 12 luni. 
Filip Stan
14 oct. 2019, 10:58
Veste bună pentru zeci de mii de români. Ce s-a aprobat în ultima şedinţă de guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, în debutul ședinței de Guvern, că va aproba un proiect prin care persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente moderne.

„Mă bucur să anunț că începând cu această săptămână persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente moderne, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere. Un voucher deja este tipărit, deci acestea pot fi primite cât mai curând. Este una din modalitățile de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru că persoanele cu dizabilități au un potențial care trebuie pus în valoare. Pe lângă aceste vouchere în valoare de până la 23.000 de lei fiecare, angajatorii care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități vor primi o subvenție lunară în valoare de 2250 de lei, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată. Este un proiect dezvoltat de guvernarea noastră în ultimele luni și care, iată, aduce deja beneficii concrete oamenilor.

Continuăm să acordăm sprijinul pentru asigurarea căldurii și apei calde în sistem centralizat, în prag de iarnă, în București, Giurgiu și Buzău.

De asemenea, luăm toate măsurile pentru buna organizare a alegerilor pentru președintele României din acest an. Vom suplimenta bugetul Ministerului Afacerilor Externe, având în vedere faptul că în acest an, votul în străinătate se va desfășura timp de trei zile și într-un număr de secții de votare aproape dublu față de cele organizate pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

La finalul ședinței de Guvern, purtătorul de cuvânt va detalia actele normative pe care le vom adopta în cadrul ședinței de astăzi.  

Viorica Dăncilă a precizat că-i invită să semneze pactul pentru bunăstare semnat deja de un milion de români. ”Ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru ca acest blocaj creat de ambițiile lui Klaus Iohannis să nu genereze efecte negative asupra economiei României”, a mai precizat Viorica Dăncilă. 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Dovada că Bianca și Robert de la Insula Iubirii s-au împăcat. Unde au plecat împreună în vacanță
DailyBusiness
CREȘTE prețul apei calde cu 50%. Cum motivează autoritățile decizia
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Incendiu violent la un azil de bătrâni din Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Donald Trump va fi intervievat de FBI în ancheta privind tentativa de asasinat din Pennsylvania
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!