Viorica Dăncilă: PSD nu va participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban. Cei care votează vor fi excluşi din partid

Viorica Dăncilă a declarat la România TV că Partidul Social Democrat nu va participa la votul de învestire a Guvernului Orban. Totodată, premierul demis a sublinat faptul că cei care vor participa la votul din Parlament, vor fi exluşi din partid, iar o astfel de decizie îl va viza şi pe Paul Stănescu.
Iulian Tudor
28 oct. 2019, 19:34
Viorica Dăncilă: PSD nu va participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban. Cei care votează vor fi excluşi din partid

„Dacă noi am participa la vot şi am vota guvernul, înseamnă că am fi de acord cu măsurile din programul de guvernare şi am fi parte a măsurilor pe care le iau împotriva românilor. Partidul Social Democrat nu va participa la vot”, a explicat Viorica Dăncilă la România TV.

„Eu nu pot să accept niste măsuri împotriva bunicilor şi părinţilor noştri, a salariaţilor sau a fermierilor”, a completat fostul premier.

Dăncilă, atac fără precedent la adresa lui Ponta: „Nu are principii, nici coloană vertebrală. Nu există persoană mai urâtă în PSD”

Viorica Dăncilă susţine că cei care vor participa la votul de lunea viitoare din Parlemant vor fi daţi afară din partid. Premierul demis a mai spus că această măsură îl va viza şi pe Paul Stănescu în cazul în care acesta va participa la vot.

„Cei care vor merge în Parlament şi vor ieşi din deciziile luate de Comitetul Executiv Naţional, de a nu merge merge la vot, vor fi excluşi automat din partid. Dacă îşi asumă – indiferent cum îi cheamă, indiferent cine sunt – dacă îşi asumă acest lucru. Nu se poate ca întreg partidul să sufere din cauza unor trădări. Am văzut ce s-a întâmplat la moţiune, am văzut că au fost oameni care au trădat. Nu vrem să mai trecem prin aceleaşi experienţe. Ceea ce a greşit Paul Stănescu este că a venit cu o declaraţie care efectiv nu reprezintă poziţia PSD şi a creat confuzie. Este o voce singulară, pentru că niciun social-democrat nu poate gira un program de guvernare care aduce austeritate”, a explicat Dăncilă.

Viorica Dăncilă, declaraţie surprinzătoare: Eu mi-aş dori să plec cât mai repede de la Palatul Victoria

Preşedintele PSD a criticat programul de guvernare al PNL.

„Mi se pare un program nefundamentat, care nu aduce nimic pozitiv, un program care trebuia sa ia ce era bun”, a mai spus Dăncilă. 

Totodată, Viorica Dăncilă a anunţat că îşi doreşte o dezbatere unu la unu cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Eu sper ca până la urmă să nu îi fie frică domnului Iohannis să se confrunte cu o femeie, adică eu cred că domnul preşedinte Iohannis trebuie să aibă puterea şi tăria să vină la această confruntare. Eu l-am provocat pe domnul Iohannis pentru că eu cred că sunt singurul candidat care luptă împotriva domnului Iohannis şi argumentez acest lucru: când domnul Iohannis a vrut demiterea acestui guvern, toţi i s-au subordonat. (…) Încă îl mai aştept pe domnul Iohannis să dea un răspuns pe această confruntare unu la unu. Este datoria noastră să venim în faţa cetăţenilor cu ce am făcut. Dânsul – ce a făcut în ultimii cinci ani în care a fost preşedintele României, eu – ce am realizat într-un an şi nouă luni cât am fost premierul României. Aşa este normal”, a afirmat premierul demis.

Pe 10 octombrie 2019, Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură. La scurt timp, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost propus de Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru. Lunea viitoare, va avea loc în Parlament votul de învestire a Guvernului PNL. Până atunci, marți și miercuri, miniștrii vor fi audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ludovic Orban a declarat luni că prin acordurile încheiate cu grupul minorităţilor naţionale, PMP, USR, UDMR şi ALDE se va asigura învestirea Guvernului său. Liderul PNL a susţinut că a fost depăşită cifra de 233 de parlamentari care vor vota pentru învestirea Guvernului.

Ludovic Orban: Vor fi minimum 233 de voturi. Am obţinut sprijinul minorităţilor naţionale, PMP, USR, UDMR şi ALDE

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Soluția banală care ține praful la distanță. Funcționează rapid și te ajută să păstrezi curățenia mai mult timp
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Burgeri de milionari în Aeroportul Otopeni. Prețul este uluitor
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă mini! Reacția surprinzătoare a colegilor lui: „Mi-au spus că am picioare frumoase”
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!