Doliu în România. Unul dintre cei mai renumiţi medici a murit

Pierdere uriașă pentru agricultura românească și pentru noi toți ca români. Compania Romvac a anunțat moartea directorul general, dr. ing. chim. Constantin Chiurciu, la doar 69 de ani. 
Filip Stan
01 nov. 2019, 09:28
Doliu în România. Unul dintre cei mai renumiţi medici a murit

Dr. Constantin Chiurciu, românul care a revoluționat medicina cu invențiile sale, a murit. Medicul Constantin Chiurciu a murit la vârsta de 69 de ani. A fost unul dintre cei mai respectați doctori, considerat unul din oamenii care a revoluționat medicina cu invențiile sale. Inginer chimist de profesie, Chiurciu a realizat o serie de tratamente pentru întărirea sistemului imunitar. A fost cunoscut pentru invențiile sale în medicina veterinară, iar descoperirile sale i-a ajutat și pe agricultori și fermieri.

Chiurciu este cunoscut pentru compania ROMVAC, pe care a condus-o. Trupul neînsuflețit al specialistului este depus la sediul companiei, acolo unde cei care l-au apreciat și i-au fost aproape își vor lua rămas bun de la el. 

„Astăzi, lumina ochilor acestui OM s-a stins! Și Moartea grăbită i-a dus departe de noi, zâmbetu-i care ne-a dat încredere când ne era mai greu, inteligența deosebită care ne-a adus ajutorul când ne pierduserăm orice speranță, sufletul atât de bun care ne-a fost de atâtea ori, sprijin și alinare! Realizările sale profesionale au scris pagini de știință și pagini de viață în cartea celor care nu credeau că mai au de trăit!”, este anunțul morții sale.

Dr. Constantin Chiurciu a luat parte la un interviu în urmă cu trei săptămâni pentru Știrile Kanal D, alături de soția sa, Viorica Chiurciu.

„Noi lucrăm la compania Romvac, care face parte din viața medicinei românești de peste 50 de ani, o companie care produce şi livrează produse medicale de uz veterinar, iar de peste şapte ani, de când activitatea noastră de cercetare s-a orientat şi către oameni, producem suplimente alimentare pentru medicina umană.

Aşa am creat gama imunoinstant şi, începând de anul trecut, şi produse destinate protejării mediului, mai precis, îngrăşăminte pe bază de bacterii. Aici lucrează 120 de specialişti – chimişti, biochimişti, medici, biologi, toate specialităţile ce sunt implicate într-un astfel de demers – dintr-un total de 430 de salariaţi.

Istoricul privind medicina umană este simplu. Deoarece, în ultimul timp, se discută foarte mult despre rezistenţa bacteriilor la antibiotice, în cercetarea noastră în colaborare cu medici de la Spitalul Victor Babeş, am recoltat bacterii de la pacienţii umani pe care le-am cultivat şi am realizat vaccinuri.

Spre deosebire de mamifere, care oferă embrionului tot ce are nevoie atunci când este în uter, păsările, vieţuitoarele care se înmulţesc prin ouă trebuie să pună în acestea toate cele necesare viitorului progen (vitamine, minerale, anticorpi). Aşa am obţinut anticorpii de care avem nevoie pentru pacienţi, care au răspuns foarte bine tratamentului şi s-au vindecat”, au declarat medicii Viorica și Constantin Chiurciu. 

Spynews
Horoscop duminică, 15 septembrie 2024: Scorpionii au parte de multe evenimente
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Se închid școlile de luni în România, în urma ploilor puternice. Lista completă cu locurile unde nu se țin cursuri
Capital.ro
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Mai multe școli și licee din România se închid, după inundațiile catastrofale
Adevarul
Imagini șocante de la Revoluția din '89 în „orașul lui Nicu Ceaușescu”. Amănunte neștiute
Spynews
Ce să nu faci după ce ai mâncat. Obiceiul nociv care îți poate distruge sănătatea
Spynews
Românii riscă amenzi de până la 10.000 de lei dacă nu vor respecta legea. Ce presupune noua modificare legislativă
Evz.ro
Secretul unui ou făcut perfect. Nu e atât de simplu
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Moștenitorul impreiului Alpin și celebra influenceriță și-au spus ADIO! S-a rupt lanțul de iubire după 4 luni
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Gigi Mulțescu, legenda Dinamo, a murit la vârsta de 72 de ani: „Te-am pierdut, nea Gigi!” Care a fost cauza decesului
Capital.ro
Decizie finală pentru Elena Udrea. E cea mai grea veste pe care a primit-o
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...