Vreme de VARĂ în NOIEMBRIE. Directorul ANM anunţă temperaturi de până la 25 de grade. Cum va fi vremea de 1 decembrie

Meteorologii anunţă schimbarea radicală a vremii după episodul de frig adus de vortexul polar. Directorul ANM Elena Mateescu a vorbit la România TV despre cum va fi vremea în luna noiembrie. 
Romania TV
01 nov. 2019, 10:47
Vreme de VARĂ în NOIEMBRIE. Directorul ANM anunţă temperaturi de până la 25 de grade. Cum va fi vremea de 1 decembrie

„Prima zi a ultimei luni din toamna 2019 va debuta printr-o vreme uşor mai rece decât în mod în obişnuit, având în vedere că temperaturile maximele în tară se vor situa între 6-13 grade, nopţile şi dimineţile vor fi în general reci cu minime apropiate de pragul de înghet şi uşor sub pragul de îngheţ în depresiunile din estul Transilvaniei şi zona Moldovei. În următoarele două zile, respectiv sâmbătă şi duminică, vom inregistra valori în creştere ale temperaturii, şi vorbim deja de valori cuprinse între 6 şi 17 grade. De asemenea, se anunţă nopti si dimineti reci, pentru că deja ne aflăm în ultima luna a toameni, şi precipitatii slabe in vest, centru si nord”, a declarat Elena Mateescu, directorul executiv la Administratia Nationala de Meteorologie, la România TV.

Săptămâna 4-11 noiembrie va fi caracterizată în general de vreme in incalzire în majoritatea regiunilor, maximele cresc de la o zi la alta, astfel încât pe parcusul întregii săptămâni să avem valori de 15-25 grade Celsius, mai cald în extremitatea sudică a ţării.

„Ne putem apropia de pragul unei temperaturi maxime ce caracaterizează o zi de vara în România. Actualizările urmatoarelor patru saptamani caracterizeaza saptamana 4-11 noiembrie ca fiind una deosebit de calda în cea mai mare parte a ţării, luand in considerare abaterile termice pozitive faţă de mediile specifice acestei săptămâni de pana la 6 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud şi vest a ţării”, a explicat Elena Mateescu.

„Din punct de vedere pluviometric vorbim de o săptămână 4 – 11 noiembrie caracterizată de un regim deficitar, cu cele mai mari valori in sud, sud-est şi est a tarii”, a mai spus meteorologul ANM.

„Vestea buna este ca urmatoarea saptamana va fi calda si din pacate cu o tendinta pe precipitatii prin absenta lor, conditii in care este posibil sa vorbim din nou de seceta. În buna parte din tara si din pacate in extindere si in accentuare”, a mai explicat meteorologul.

„Săptămâna 11-18 noiembrie pastreaza acelasi semnal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi, însa abaterile sunt mai mici faţă de săptămâna anterioară. Din punct de vedere al precipitatiilor, vorbim de precipitaţii apropiate de normele climatologice”, a mai afirmat Elena Mateescu.

Urmatoarea saptamana 18-25 noiembrie se caracatrizează de asemenea prin valori medii ale temperaturilor medii uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. La fel şi cantităţile de precipitatii.

În ultima săptămâna din noiembrie şi primele două zile din decembrie vorbim de un regim de temperaturi apropiat de normal si un regim de precipitatii, la fel.

„Trebuie să luăm în considerare că ultima luna a toamnei înregistreaza în mod obişnuit valori de temperaturi usor mai coborate comparativ cu luna octombrie. Dacă în octombrie vorbim de temperaturi medii multianuală de 9,8 grade, noiembrie înregistrează o temeperatură medie de 3,8 grade. Acelasi lucru îl vom resimţi şi în decembrie pentru ca vorbim de o medie negativă de -0,8 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!