Întrebat de jurnaliști dacă îi lasă ceva amintire, în birou, succesorului său Florin Cîţu, Eugen Teodorovici a răspuns: „Prezenta mea in birou va fi simtita cu siguranta. Să comparaţi declaraţiile făcute şi de mine şi de colegul Cîţu şi veţi constata fiecare o diferenţă în abordare, de stil, de clasă, de rasă. Nu, de clasă”.
„Voi preda noului ministru al Finanţelor Publice un proiect de buget despre care îmi doresc ca atunci când va ajunge în Parlament să reflecte cu prioritate sumele necesare pentru ca toate veniturile românilor (să se majoreze – n. r.), mă refer aici la salarii, la pensii, aşa cum legile astăzi în vigoare prevăd. De asemenea, sumele necesare dezvoltării comunităţilor locale, tot ce înseamnă facturi pentru proiectele guvernamentale, ştim foarte bine: PNDL 1, PNDL 2, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii şi orice altă investiţie la nivel central sau la nivel local. În caz contrar, în cazul în care aceste sume nu se vor regăsi în bugetul propus de Guvernul Orban, cu siguranţă că în Parlamentul României aceste amendament vor fi aduse bugetului pentru 2020, astfel încât ceea ce ne-am asumat pentru anii care urmează să se şi întâmple din punct de vedere economic”, a spus Eugen Teodorovici.
Marţi, Florin Cîțu a anunţat, la sosirea le Ministerul Finanţelor, că intenționează să facă schimbări importante la conducerea unor instituții din subordinea ministerului. Prima vizată este ANAF.
„Reorganizarea ANAF este una dintre prioritărți. Vom vedea ( dacă schimbă președintele ANAF n.r.)”, a declarat noul ministrul al Finanțelor, Florin Cîțu, înainte de a intra în sediul instituției pentru a își prelua atribuțiile.
În prezent, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) este condusă de Mirela Călugăreanu, cea care a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu, o apropiată a lui Darius Vâlcov dată afară de Eugen Teodorovici.