Ludovic Orban, anunţ despre EVALUARE NAŢIONALA 2020 ŞI BACALAUREAT 2020 la învestirea noului ministru al Educaţiei

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la ceremonia de preluare a mandatului de către ministrul Educaţiei, Monica Anisie, că orice modificare în privinţa organizării examenelor trebuie realizată la începutul ciclului, astfel încât să permită adaptarea fiecărui elev.
Filip Stan
07 nov. 2019, 08:21
Ludovic Orban, anunţ despre EVALUARE NAŢIONALA 2020 ŞI BACALAUREAT 2020 la învestirea noului ministru al Educaţiei

Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan au fost prezenţi, joi dimineaţa, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Educaţiei de către Monica Anisie. Raluca Turcan i-a transmis noului ministru al Educaţiei să intervină în haosul care s-a instituit în acest domeniu în ultimii ani.

„Dacă ne uităm la numărul de miniştri care s-au perindat în funcţia de ministru al Educaţiei, putem să ne dăm seama de incoerenţa acestui sistem. Pentru Guvernul Orban educaţia făcută bine şi corect este o condiţie pentru o societate prosperă. În acelaşi timp educaţia este cea mai bună asigurare pe care părinţii pot să o primească pentru viitorul copiilor lor. Şi aşa cum a declarat în prima zi a mandatului doamna Monica Anisie, în centrul sistemului de educaţie în guvernarea Orban va fi copilul şi toate măsurile pe care le vom urmări şi le vom lua vor avea în centru copilul. Am încredere că o să interveniţi rapid şi haosul care s-a instituit în acest domeniu în ultimii ani se va opri şi cred că veţi reuşi să reconfiguraţi acest sistem încât să daţi încredere că sistemul din educaţie nu se va mai învârti în gol”, a declarat Raluca Turcan.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Calendarul examenelor a fost publicat în Monitorul Oficial. Când vor avea loc

Monica Anisie a precizat că toate măsurile pe care le va lua la Ministerul Educaţiei vor fi realizate cu transparenţă, credibilitate şi predictibilitate. „Sunt un om al sistemului de educaţie şi un profesor care, cu încredere şi responsabilitate, şi-a făcut treaba la clasă şi la fel îmi doresc ca şi la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu transparenţă, cu credibilitate, cu predictibilitate, să luăm măsuri pentru tineri, pentru copii şi pentru elevi şi studenţi. Îmi doresc foarte mult acest mandat să fie realizat, bazat pe ceea ce înseamnă transparenţă decizională. De aceea, întotdeauna mă voi consulta cu toţi partenerii noştri educaţionali. Dar în primul rând deciziile pe care le voi lua în cadrul ministerului vor fi ca răspuns la întrebarea: ce aduce bun pentru elev, pentru student măsura pe care o voi lua. Întâi de toate mă voi gândi la calitate şi la predictibilitate”, a explicat Monica Anisie.

Premierul Ludovic Orban a spus că a unit Educaţia cu Cercetarea şi că doreşte creşterea alocărilor pentru acest domeniu.

„Cercetarea va avea o structură condusă de un secretar de stat. Am unit educaţia cu cercetarea pentru că noi considerăm că există legătură intrinsecă, pentru că noi trebuie să urmăm modelul european, în care cercetarea cel puţin aplicată se desfăşoară în universităţi şi intenţionăm să susţinem dezvoltarea cercetării în universităţi. Cu siguranţă, degeaba ai minister dacă aloci 0,17 la sută din PIB pentru cercetare. Cu siguranţă va creşte alocarea, trebuie să facem o evaluare foarte clară a necesităţilor existente în domeniul cercetării, intenţia noastră este să nu dăm bani numai pentru salarii, ci resursele financiare să fie alocate în sistem de competiţie, după criterii obiective de obţinere a proiectelor de cercetare şi acest sistem a mai funcţionat”, a transmis premierul.

Orban a mai spus că orice modificare făcută în privinţa organizării examenelor trebuie realizată la începutul ciclului astfel încât să permită adaptarea fiecărui elev.

„Ceea ce nu am suportat la mulţi miniştri care au condus ministerele e că au schimbat regulile jocului pe parcurs. Aveam băiatul în clasa a opta, era un anumit sistem de evaluare, adică era o pondere a mediei pe patru ani şi o pondere a examenului de capacitate, care a fost schimbată. Eu mi-am determinat băiatul să înveţe la toate materiile astfel încât să obţină note mari, m-am trezit în clasa a VIII-a înainte de examen că va trebui să-l susţin ca să poată să se pregătească la materiile examenului de capacitate. Ca atare, orice modificare care urmează a fi făcută în ceea ce priveşte organizarea examenelor, trebuie făcută la începutul ciclului, cu o perioadă de timp înainte, astfel încât să permită adaptarea fiecărui elev sau student dacă e cazul de modificări”, a precizat Ludovic Orban.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai