Guvernul Republicii Moldova a căzut. 63 de deputaţi au votat pentru moţiunea de cenzură

Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu a picat marţi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSRM a fost adoptată, cu susţinerea parlamentarilor PDM, anunţă unimedia.info.  "Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Astăzi guvernul nu este demis, astăzi luăm act de decizia acestui guvern de a pleca.
Filip Stan
12 nov. 2019, 10:34
Guvernul Republicii Moldova a căzut. 63 de deputaţi au votat pentru moţiunea de cenzură

Maia Sandu a ţinut un discurs, Am înţeles că sunteţi împotriva justiţiei. Astăzi aţi trădat acest popor. Vă este frică de justiţie adevărată. Nu vă place justiţa liberă, ci jocurile murdare. Acest popr iubeşte libertatea. Acest popr va fugări orice impostor care le calcă libertatea în picioare. Ştim că intrăm într-o guvernare complicată. Am făcut coaliţie ca să salvăm oamenii de sărăcie. Îmi pare rău că vă lăsaţi folosiţi şi nu puneţi rezistenţă, astăzi cei speriaţi sunt mai mulţi. Astăzi aveţi de luat o decizie pentru care o să răspundeţi în faţa alegătorilor şi a cetăţenilor Republicii Moldova.

Pe parcursul celor 28 de ani de independenţă ai Republicii Moldova, trei guverne au căzut în urma votului de neîncredere – cele conduse de Ion Sturza, Vlad Filat şi Valeriu Streleţ.

Guvernul instalat în iunie este cel mai incompetent guvern din istoria Republicii Moldova. În 5 luni de zile nu am văzut niciun proiect pentru oameni. Din contra, din răzbunare, ați anulat sau trunchiat proiectele bune lansate de noi: Drumuri Bune, Prima Casă, Un doctor pentru tine, cutiile pentru nou-născuți, 600 de lei pentru pensionari, tichetele de masa. V-ați speriat pentru că oamenii cer de la guvernare lucruri concrete și voi nu le puteți oferi și ați decis să plecați.

De când ați venit la putere, vă tot lăudați că deconspirați scheme de milioane. Dacă au existat scheme de câte 400 de milioane de lei pe lună, în 5 luni unde sunt cele 2 miliarde de lei din scheme? De ce nu vin în buget? Sau schemele continuă, sau mințiți cu nerușinare. Ne-ați acuzat că ar fi existat scheme și la energia electrică, din cauza cărora lumina e scumpă. Dacă ați oprit acele scheme, de ce s-a scumpit lumina? Se scumpesc produsele alimentare și serviciile de transport. Oamenii nu știu nici măcar dacă vom avea sau nu gaz la iarnă. V-ați speriat că nu veți reuși să gestionați această criză și ați decis să plecați de la Guvern.

Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu a picat marţi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSRM a fost adoptată, cu susţinerea parlamentarilor PDM, anunţă unimedia.info. „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Astăzi guvernul nu este demis, astăzi luăm act de decizia acestui guvern de a pleca.


Zinaida Greceanîi: „Cine oare a declanşat această criză. Stimaţi colegi, vă rog să vă calmaţi. Cei care suntem aici încă nu suntem tot poporul. Cred că nici pe departe nu au dreptul să vorbească în numele poporului Republicii Moldova. Supun votului moţiunea de cenzură”.

Maia Sandu: Noi am creat o majoritatea parlamentară pentru a salva oamenii de sărăcie. Voi vreţi să vă salvaţi averile şi palatele. Cred că aici sunt şi din cei care nu doresc să participe la jocuri murdare. Îmi pare rău că vă lăsaţi folosiţi că nu opuneţi rezistenţă celor speriaţi. Astăzi cei speriaţi sunt mai mulţi. Ei iau în derâdere onestiatea, moralitatea. Când au văsut că noi nu mergem la şarlatanii, că nu ne pot corupe, s-au sfătuit cum să scape de noi. Aţi decis să scăpaţi de noi când am adus bani în ţară, când am deschis uşile.  Vreţi să continuaţi schemele nestingherit, iar noi vă punem piedici. Pentru că vreţi să nu vă dea nimeni peste mîini, când furaţi.

Maia Sandu: Noi am creat o majoritatea parlamentară pentru a salva oamenii de sărăcie. Voi vreţi să vă salvaţi averile şi palatele. Cred că aici sunt şi din cei care nu doresc să participe la jocuri murdare. Îmi pare rău că vă lăsaţi folosiţi că nu opuneţi rezistenţă celor speriaţi. Astăzi cei speriaţi sunt mai mulţi. Ei iau în derâdere onestiatea, moralitatea. Când au văsut că noi nu mergem la şarlatanii, că nu ne pot corupe, s-au sfătuit cum să scape de noi. Aţi decis să scăpaţi de noi când am adus bani în ţară, când am deschis uşile.  Vreţi să continuaţi schemele nestingherit, iar noi vă punem piedici. Pentru că vreţi să nu vă dea nimeni peste mîini, când furaţi. Din discursurile Dvs. am înţeles că sunteţi împotriva justiţiei, împotriva oamenilor. Măcar nu aveţi curajul să vă asumaţi răspunderea pentru acest vot.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul superb din România în care turiștii n-au voie să intre. E foarte important pentru țara noastră
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Românii pot intra în CAPCANA taloanelor de pensii! La ce să fii FOARTE atent
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Poșta Română distribuie deciziile de recalculare a pensiilor
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...