Fostul lider PSD Octav Cozmâncă, despre PSD. „Acum sunt două haite care vor putere şi bani”

Fostul preşedinte executiv al PSD Octav Cozmâncă, fost membru al Organizației Județene Suceava, critică dur rezultatul obținut de social-democrați la alegerile prezidențiale, dar și prestația politică a acestora din ultimul an.
Iulian Tudor
28 nov. 2019, 08:12
Fostul lider PSD Octav Cozmâncă, despre PSD.

Octav Cozmâncă a declarat că scorul realizat de PSD la aceste alegeri este „unul simbolic”, scrie monitorulsv.ro.. El a mai spus că până și după guvernarea Adrian Năstase partidul a avut, la alegerile parlamentare, 37% la Camera Deputaților și 35% la Senat și, „chiar dacă de 19 ani n-am câștigat niciodată alegerile prezidențiale, măcar scorul a fost unul strâns”.

„Lucrurile sunt total scăpate de sub control. Nu s-a muncit deloc, sunt județe unde liderii sunt niște cârpe, au șters ceilalți pe jos cu ei. Într-o campanie trebuie să-ți propui să câștigi, nu mergi la pierdere”, a afirmat Octav Cozmâncă.

Citeşte şi Departamentul de Stat al SUA, felicitări pentru alegerile prezidenţiale: Aşteptăm cu interes să colaborăm cu preşedintele Iohannis

După părerea fostului coordonator de campanii electorale al PSD, este inadmisibil ca un partid care timp de 30 de ani a fost cel mai mare partid din România „să ajungă acum la coada cozilor”. „Un partid nu merge singur, merge cu oameni, trebuie să muncești ca să-l ții în viață și pe primul loc. Lucrurile nu merg nici la conducere, n-au mers nici cu candidatul. Acum se bat între ei, spre satisfacția celorlalți. Sunt două haite care vor putere și bani, atât”.

Octav Cozmâncă consideră că în PSD mai sunt „câțiva oameni valoroși”, dar nu „alde Ponta și Daniel Constantin”, pe care i-a catalogat ca trădători. „Cu trădători nu s-a făcut nimic în istoria acestei țări. Toți au sfârșit prost. Se cred Dumnezei, dar nici oameni nu sunt”, a declarat fostul lider PSD.

Întrebat pe cine crede capabil să reformeze partidul, Cozmâncă a răspuns că îl consideră apt pe senatorul Șerban Nicolae, „serios, mobilat profesional” și căruia „nu-i calcă nimeni în străchini”, dar „mai sunt și alții”.

„Sufăr nespus când văd ce se întâmplă. Am muncit o viață întreagă la partidul ăsta și am ținut lucrurile în mână ani și ani de zile. Când a trebuit, m-am retras, dar am ieșit pe ușa din față”, a mai spus Octav Cozmâncă.

Pe vremea când era ministrul Administrației Publice, în Guvernul condus de Adrian Năstase, fostul președinte executiv al PSD era supranumit „mâncătorul de prefecți”, din cauza atitudinii foarte dure pe care o aborda în raport cu aceștia.

În 2009, el s-a autosuspendat din PSD ca urmare a unei scrisori adresate „membrilor și electoratului PSD”, în care afirma că partidul nu mai e un partid de stânga și că nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de „grupuri de interese”. Ulterior, Organizația Județeană Suceava a PSD a anunțat că a decis în unanimitate excluderea din partid a lui Octav Cozmâncă.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!