Operaţiunea de salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia s-a încheiat vineri seară, fiind în total salvate 254 de animale. Pe de altă parte, au fost recuperate şi cadavrele de oi care au părăsit între timp nava. „Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare. Echipele sunt pregătite să intervină în cazul în care vor mai ieşi la suprafaţa apei şi alte cadavre„, a anunţat Administraţie Porturilor Maritime printr-un comunicat de presă.
Ecologizarea Portului Midia a început sâmbătă. Un remorcher cu macara a adunat oile moarte, iar neutralizarea cadavrelor recuperate a fost făcută de o firmă autorizată. În zona delimitată de barajele antipoluare nu au apărut scurgeri de combustibil, iar echipele încă monitorizează evoluţia situaţiei.
„Traficul navelor în Portul Constanţa zona Midia se desfăşoară în condiţii de siguranţă, deşi şenalul navigabil este parţial blocat, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor în/din port. De luni, 2 decembrie 2019, au intrat în portul Midia 3 nave, iar alte 3 nave au părăsit portul. În perioada următoare sunt avizate la sosire 4 nave„, se mai arată în comunicat.
Operaţiunea de salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia s-a încheiat vineri seară, fiind în total salvate 254 de animale. Pe de altă parte, preşedintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, s-a deplasat, miercuri, la adăpostul unde se află oile salvate de pe nava Queen Hind, care a eşuat în Portul Midia, pentru a verifica starea de sănătate a animalelor salvate. Din totalul oilor salvate 60 a murit, iar 11 au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave. „Scopul vizitei a fost acela de a se asigura că animalele sunt adăpostite în condiţii care să le asigure bunăstarea, au furaje suficiente şi că primesc toate tratamentele de care au nevoie pentru stabilizarea stării de sănătate. În prezent, în adăpost se află 180 dintre cele 252 de animale salvate, care se află sub restricţie sanitară veterinară, sunt în permanenţă supravegheate de medici veterinari, iar date privind starea lor de sănătate sunt transmise, zilnic, către celula de criză constituită la nivelul ANSVSA, pentru monitorizare„, a transmis, miercuri, ANSVSA.
Totodată, ONG-ul Letea Wild Horses a postat pe Facebook un film al celor patru zile în care s-a intervenit pentru salvarea animalelor rămase în viaţă după ce nava s-a răsturnat.