PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte, dar rămâne rece. Minimele vor coborî chiar spre minus 20 de grade Celsius

Vremea se află într-un proces lent de încălzire, cu maxime care vor ajunge duminică în jurul valorilor de 14 grade Celsius, dar în depresiunile din estul Transilvaniei putem avea izolat minime şi de minus 20 de grade Celsius.
Iulian Tudor
04 dec. 2019, 18:41
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte, dar rămâne rece. Minimele vor coborî chiar spre minus 20 de grade Celsius

Joi, vremea va fi rece dimineața și noaptea, însă la orele amiezii valorile termice se vor situa în jurul celor normale în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin, dar local în zonele joase de relief, cu precădere la începutul zilei și pe parcursul nopții, se vor semnala nori stratiformi sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, izolat până spre -20 de grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral, spre 2…3 grade.

La Bucureşti, joi, vremea va fi rece dimineața și noaptea, dar la orele amiezii valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi mai mult senin, însă în orele dimineților se mențin condițiile de apariție a ceții. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -4…-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vineri, valorile termice vor marca o creștere față de intervalul precedent, dar vremea se va menține rece mai ales în primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în vest, nord-vest, precum și în sud-vest, unde doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 6 grade, mai coborâte în depresiuni, izolat până spre -15 grade. Local în zonele joase de relief, dimineața și noaptea va mai fi ceață.

Vineri, la Bucureşti, valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, dar vremea se va menține rece mai ales în primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Dimineața și noaptea, probabilitatea de apariție a ceții va fi ridicată.

Sâmbătă, cerul va prezenta înnorări și va ploua pe arii relativ restrânse ziua mai ales în sud și sud-vest, iar noaptea cu precădere în vest și nord-vest. În partea a doua a intervalului se vor semnala precipitații mixte pe crestele montane și trecător în Maramureș și Transilvania, unde vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor situa între 4 și 13 grade, iar cele minime, în creștere față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse, în general, între -2 și 5 grade. Izolat se va semnala ceață.

Sâmbătă, la Bucureşti, cerul va fi temporar noros, cu o probabilitate ridicată ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 7 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

Duminică, în ţară, cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării unde temporar va ploua. În restul teritoriului vor fi unele înnorări și doar izolat ploi slabe. La munte, în special în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Duminică, la Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 10 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!