Nicuşor Dan propune forţelor de opoziţie un calendar pentru stabilirea unui candidat comun la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan le propune partidelor de opoziţie o campanie electorală preliminară şi un sondaj de opinie în vederea stabilirii unui candidat comun pentru Primăria Capitalei.
Filip Stan
07 dec. 2019, 13:32
Nicuşor Dan propune forţelor de opoziţie un calendar pentru stabilirea unui candidat comun la Primăria Capitalei

„Bucureştenii, o spun sondajele, sunt conştienţi că e nevoie de o schimbare a administraţiei, sunt conştienţi că pentru această schimbare e necesară o conlucrare a forţelor de opoziţie împotriva administraţiei Firea-PSD şi pentru că de azi în exact şase luni vom avea alegeri locale în Bucureşti, vin în faţa dvs. să propun forţelor de opoziţie un calendar pentru ca dezideratul bucureştenilor să fie realizat. Propun o campanie electorală preliminară până la jumătatea lunii februarie, care să se încheie cu dezbateri publice între candidaţii partidelor, pentru ca bucureştenii să vadă cine are programul cel mai bun. Propun un sondaj de opinie cu o casă agreată de forţele de opoziţie, în a doua jumătate a lunii februarie şi în urma acestui sondaj, candidatul cu cele mai mari şanse să o bată pe Gabriela Firea, să fie susţinut de toţi ceilalţi. Insist pentru sondaje de opinie, pentru că sunt instrumente ştiinţifice care să ne spună ceea ce vor bucureştenii”, a declarat sâmbătă Nicușor Dan.

El mai propune pentru luna martie o colaborare a forţelor de opoziţie pentru stabilirea unui program atât pentru Primăria Generală, cât şi pentru primăriile de sector, precum şi încheierea unui acord politic în ce priveşte echipele care să realizeze acest program în Bucureşti.

El a arătat că rezultatul unui sondaj de opinie s-ar afla „în corespondenţă în mod ştiinţific cu ceea ce vor toţi bucureştenii care votează partidele de opoziţie”, în timp ce alegerile primare s-ar adresa „unei bule de alegători mai informaţi”.

Nicuşor Dan, care aşteaptă o decizie a Conferinţei Municipale USR, în vederea susţinerii candidaturii sale pentru Primăria Capitalei, a menţionat că până în prezent a discutat pe tema unui candidat comun şi cu reprezentanţii PNL. El a admis însă că a avut discuţii „mai puţin” cu PLUS, care susține candidatura lui Vlad Voiculescu.

„Fără îndoială, PNL este un partid mare, care a avut un rezultat foarte bun la alegerile prezidenţiale şi care are şi perspectiva de a avea un candidat propriu, dar eu cred – în special în ipoteza foarte probabilă că vom rămâne la alegeri într-un singur tur – că trebuie să ajungem la un candidat comun şi trebuie ca discuţia să se poarte aplicat pe procedura de selecţie a acestui candidat comun”, a spus el.

În opinia lui Dan, statutul său de candidat independent îi oferă şanse mai mari să fie susţinut de către partide care la alegerile parlamentare se vor afla în competiţie.

Întrebat ce avantaje are în raport cu Vlad Voiculescu, susţinut de PLUS pentru PMB, Nicuşor Dan a replicat că s-a implicat în ultimii 15 ani în viaţa Capitalei, dar şi că programul său prevede „chestiuni operaţionale, cu termene de execuţie” şi costuri.

„Cunosc administraţia. Am cunoscut-o interacţionând cu ea. Mai întâi am încercat să fiu prietenos. Nu am reuşit. Din păcate, am interacţionat în instanţă, dar asta te învaţă cum funcţionează şi care sunt scurtăturile pe care, dacă ajungi acolo, poţi să le faci în beneficiul funcţionării administraţiei pentru cetăţeni”, a afirmat el.

Deputatul independent consideră că acordul asupra unui program comun e chiar mai important decât stabilirea unui candidat unic.

„E clar că o să existe o majoritate de dreapta în Consiliul General şi în consiliile locale ale sectoarelor şi este foarte important ca înainte de aprilie şi mai, când partidele încep să strângă semnături şi să facă campanie electorală, să agreeze un program politic comun. Asta e ceea ce bucureştenii îşi doresc şi cred că dacă vor fi suficienţi oameni care să ceară lucrul acesta, o să ajungem la un astfel de acord”, a precizat Nicuşor Dan. 

Citește și: USR Bucureşti îşi alege astăzi candidatul pentru Primăria Capitalei. Zi crucială pentru Nicuşor Dan şi Dragoş Dragoteanu

Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Meteorologii Accuweather vin cu vești proaste. Ce se va întâmpla cu vremea în lunile septembrie și octombrie 2024
Capital.ro
Îți blochează masina la ITP! Sunt reverificate de inspectorii RAR
Playtech.ro
Nadia Comăneci, în doliu. Durere mare pentru fosta gimnastă
DailyBusiness
FĂRĂ TELEFOANE MOBILE în acest loc! E LEGE!
Adevarul
O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
E marele coșmar al șoferilor. Greșeala care aduce mari sancțiuni
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Nadia Comăneci, în doliu! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp: 'Odihnește-te în pace!'
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Doliu în familia Nadiei Comăneci! Celebra gimnastă a transmis un mesaj dureros în mediul online
Capital.ro
Intră direct în conturile românilor. Se dau banii înapoi: Sumă trebuie rambursată de urgență
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul motiv
substantial.ro
Președintele iranian: „Țara noastră are dreptul să răspundă oricărei agresiuni”
MediaFlux
ÎNCEPE distribuirea deciziilor CU PENSIILE RECALCULATE. Ce TREBUIE să facă pensionarii
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!