Crește rapid și numărul cadrelor medicale confirmate pozitiv. În secția de Neurologie a Spitalului Județean din Buzău, 9 cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2.
Laurențiu Gabora era maseur acolo. În urmă cu două săptămâni a fost confirmat cu coronavirus iar infecția i-a invadat tot corpul până când i-au cedat plămânii. A închis ochii la Terapie Intensivă.
„A fost adus de acasă într-o stare destul de gravă. A avut, din câte am înțeles, o afectare pulmonară destul de mare dar totuși s-a insistat menținerea lui în viață, fiind și un coleg de-al nostru, un coleg foarte bun”, spune Mihai Ștefan, președinte Sanitas Buzău, potrivit stirileprotv.ro.
Un focar de coronavirus stârnește îngrijorare și în secția de Neurologie a spitalului din Sibiu. 21 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2. Secția a fost închisă și deocamdată nu sunt victime.
De la izbucnirea pandemiei, în toată țara aproape 4.500 de medici și asistenți au fost confirmați cu coronavirus. 50 de doctori, asistenți și personal auxiliar din spitale au fost uciși de boală.
Mihai Buescu a fost medic de familie în localitatea Vinderei din Vaslui, o localitate în care infecția cu SARS-CoV-2 a făcut zeci de victime. Acesta s-ar fi îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu un pacient ale cărui rude au revenit de curând în țară.
Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, de la începutul pandemei 1 din 46 din totalul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la personalul medical.
„Am avut mulți colegi internați de la toate spitalele, medici, asistenți, infirmiere care se îmbolnăvesc, noi, spitalele Covid ne îmbolnăvim mai greu decât cei din așa-zisele spitale non-Covid”, spune Cristian Baicu, șef secție medicală Spitalul Colentina.
Specialiștii susțin că îmbolnăvirile în rândul cadrelor medicale pot fi evitate numai dacă în spitale se respectă strict circuitele.