Incidenţa COVID-19 la 13 noiembrie. Judeţele Cluj şi Sibiu, infectări record. Bucureştiul sare din nou de pragul de 5

Incidenţa COVID-19 la 13 noiembrie. Judeţe Sibiu şi Cluj au o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică. Şi în Capitală incidenţa COVID-19 a sărit iar peste 5.
Alina Andrei
13 nov. 2020, 13:31
Incidenţa COVID-19 la 13 noiembrie. Judeţele Cluj şi Sibiu, infectări record. Bucureştiul sare din nou de pragul de 5
Incidenţa COVID-19 la 13 noiembrie. 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 Grupul pentru Comunicare Strategică.

În prezent, în spitalele din România sunt internate 12.892 de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea 1.149 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă.

Incidenţa COVID-19 la 13 noiembrie. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, la nivelul Bucureştiului a ajuns la 5.5, după ce ieri scăzuse la 4.99. În ultimele 24 de ore, doar în Capitală s-au înregistrat 1114 cazuri noi.

Situaţia cea mai gravă este însă în judeţele Sibiu şi Cluj. La Sibiu rata de infectare a ajuns la 7.78, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 470 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID.

Citeşte şi: Municipiul Sibiu va intra în carantină! Ce restricţii vor fi impuse cetăţenilor

În judeţul Cluj incidenţa este de 7.3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori. 586 de noi îmbolnăviri au fost raportate în 24 de ore.

Judeţele Sălaj şi Timiş au şi ele o situaţie gravă. Ambele au o rată de infectare peste 6. Alte 18 judeţe au incidenţa de peste 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Vrancea este singurul judeţ în care incidenţa COVID-19 este sub 1.5 la mia de locuitori.

Incidenţa COVID-19 la 13 noiembrie. Starea de alertă a fost prelungită în România până în 14 decembrie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie.

În următoarele 30 de zile se menține purtărea măștilor de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spațiiînchise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Se propune menținerea interdicției organizăriide evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Se menține obligația ca activitatea în creșe și after-school-uri, să se desfășoarenumai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății.

Se propune ca la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate cazării elevilor sau studenților să fie instituită măsura închiderii clădirii pentru o perioadă de 14 zile.

Pieţe rămân închise în perioada stării de alertă

Se propune menținerea suspendării activității pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice.

Prin excepţie de la prevederile pct. 68 se permite activitatea pieţelor agroalimentare,inclusiv a piețelor volantece pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!