Gheorghe Hagi a povestit cum a început antrenamentele la vârsta de 3 ani, la un club profesionist din Constanţa, iar la 11 ani a participat la Cupa Speranţei, unde a fost doi ani la rând cel mai bun jucător şi golgheter al competiţiei.
Fostul mare jucător a apreciat că fotbalul feminin progresează constant. Legat de trecerea unor foşti jucători la fotbalul pe plajă, el a spus că a participat la câteva turnee, după retragere, iar „în zilele noastre, fotbalul este peste tot”.
Întrebat despre răspândirea futsalului, el a răspuns: „Cum am spus-o, fotbalul e peste tot: în sală, pe iarbă, pe stradă, pe teren sintetic. Fotbalul a ajuns o religie”.
Despre fotbalul de azi, Hagi a spus: „Tehnica va avea mereu câştig de cauză asupra forţei. Azi, tendinţa e să contezi atât pe tehnica individuală a jucătorilor, cât şi pe tactica bazată pe tehnica colectivă”.
Un jucător care ar vrea să-l imite pe Gică Hagi „trebuie să dovedească răbdare şi tenacitate” şi „mai trebuie să găsească o echipă care să creadă în el, să-l folosească regulat, să-l ajute să progreseze şi să rămână stăpân pe sine”, a explicat legenda fotbalului românesc.
Gheorghe Hagi a povestit că în copilărie ştia că Johan Cruyff este cel mai bun jucător al momentului, iar în 1994 a ales Barcelona fiindcă era antrenată de acesta. „A fost extraordinar (la Barcelona – n. red.), chiar dacă nu jucam mereu. Lucrând cu el, am putut scoate maximum din potenţialul meu. A fost extraordinar, a fost cel mai bun”, a declarat Hagi, relatează agerpres.ro.
„Fotbalistul român care m-a impresionat cel mai mult în copilărie a fost Anghel Iordănescu, un jucător creativ, şi el de picior stâng. Mai târziu, mi-a fost antrenor la Steaua şi la naţională”, a spus Hagi.
În opinia sa, principala diferenţă dintre fotbalul amator şi cel profesionist o reprezintă „calitatea în toate domeniile: de la organizarea tactică până la jucători şi la expunerea lor”.
Totodată, el a declarat că „fiecare program organizat de FIFA în vederea promovării fotbalului în zonele defavorizate este o iniţiativă binevenită”.