Cât costa un loc la petrecerea şamanică exclusivistă cu droguri halucinogene de mare risc organizată de iubita lui Gelu Diaconu VIDEO

DIICOT a anunțat, luni, arestarea pentru 30 de zile a fostului șef al serviciului secret al MAI, Gelu Olteanu, și a iubitei acestuia, Vanessa Youness, precum și a cetățeanului britanic, Thomas Lishman, care organizau în comuna Răcari din județul Dâmbovița reuniuni șamanice, contra cost, unde se consuma ayahuasca, o băutură ce conține un drog de mare risc.
Filip Stan
16 dec. 2019, 14:48
Cât costa un loc la petrecerea şamanică exclusivistă cu droguri halucinogene de mare risc organizată de iubita lui Gelu Diaconu VIDEO

Cele două companii reprezentate în România de partenera de viaţă a fostului şef al DIPI, Gelu Oltean, împreună cu un alt cetăţean britanic, organizau retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională, deoarece puneau în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise, susţin procurorii DIICOT.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus, sâmbătă, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor O. G. M., T. I. M. L. şi Y. A. V., pentru săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziţie cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, precum şi pentru deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

Dezvăluiri bombă în dosarul fostului şef „Doi şi-un sfert”. Făcea petreceri cu ritualuri şamanice la care folosea drogul DMT

O astfel de ceremonie era programată chiar pentru week-end-ul trecut, între 13 și 15 decembrie. Autoritățile au încercat să se înscrie la eveniment, dar li s-a răspuns, pe e-mail, că nu mai sunt locuri disponibile pentru reuniunea din România, dar nici pentru ceremonia similară programată a avea loc în Spania în perioada 18-23 decembrie. 

„La data de 9 decembrie, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y.A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locaţie ce urmează să fie comunicată ulterior participanţilor, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradiţională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor. Inculpatul îşi promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei”, se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, pentru participarea la evenimentul din România, doritorii trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă acceptau să fie cazaţi în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator. Înscrierea participanţilor se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website şi ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.

La data de 14 decembrie, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la o clinică de pe raza localităţii Răcari, judeţul Dâmboviţa, în clădirea principală fiind descoperite spaţii de cazare şi identificate un număr de 42 de persoane, printre care şi inculpaţii O. G. M., T. I. M. L. şi Y. A.-V.

Citeşte şi: Gelu Oltean, fostul şef „Doi şi-un sfert”, arestat pentru trafic de DROGURI

„În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe”, a precizat sursa citată.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne), Gelu Oltean, a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri, alături de concubina sa şi un cetăţean britanic, au declarat duminică, pentru AGERPRES, surse judiciare. 

Înscrierea participanților s-a făcut prin completarea mai multor date personale pe site-ul the hidden doorway și ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.

Procurorii au aflat că fostul șef al DGIPI – serviciul secret al MAI – Gelu Olteanu, se ocupa cu vânzarea de locuri la aceste ceremonii, via whatsapp. 

Vineri seara, participanții s-au prezentat la recepția clinicii de wellness patronată de Vanessa Youness, iubita lui Gelu Olteanu, unde au primit şi au completat un formular cu date personale şi un formular de donaţie pentru suma de 550 euro, care reprezenta în realitate taxa de participare.

În jurul orei 20:00 a avut loc un ritual tradițional coordonat de Thomas Lishman și toţi participanţii au primit asigurarea că pe teritoriul României consumul de ayahuasca este legal.

Fiecare dintre participanţi, inclusiv Gelu Olteanu și Vanessa Youness au primit aproximativ 20 ml de ceai preparat din ayahuasca într-un pocal din metal şi au băut tot conţinutul.

Procurorii au aflat că Gelu Olteanu și iubita sa facilitau consumul de ayahuasca, cu un conținut de droguri de mare risc, de mai multă vreme, întâlnindu-se cu unele dintre persoanele implicate în dosar și în Peru, țară unde se practică consumul de ayahuasca – o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză Europa că a „distrus România” în primul său discurs din Parlamentul European
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'