Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională: „Are o îndelungă istorie de management prost”

Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională. Jurnaliştii din întreaga lume relatează pe larg despre tragedia care a îndoliat din nou România sâmbătă seară și în care zece pacienți COVID-19 aflați la terapie intensivă au murit în urma unui incendiu, iar alte zece persoane sunt rănite.
Alina Costache
15 nov. 2020, 09:28
Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională:
Incendiul de la Piatra Neamţ a apărut în presa internaţională

Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională. BBC, Skynews, Euronews, Jerusalem Post, ABC News, Washington Post și Al-Jazeera sunt doar câteva site-uri de știri care au scris despre incendiul care a dus la moartea a zece pacienți în secția de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID a Spitalului din Piatra Neamț.

Jurnaliștii de la BBC titrează că cel puțin 10 oameni au murit în urma incendiului din spital, iar o posibilă cauză ar fi un scurtcircuit. De asemenea, îl menționează pe medicul-erou care a suferit arsuri grave încercând să-și salveze pacienții.

Televiziunea SkyNews a intrat în Breaking News cu știrea despre incendiul de la spitalul din România.

Citeşte şi: Draga Olteanu Matei, transferată cu o zi înainte de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Incendiul Piatra Neamţ, în presa internaţională

Peste Ocean, presa preia un material al agenției Associated Press care menționază că Spitalul din Piatra Neamț are o îndelungă istorie de management prost, având în ultimul an nu mai puțin de opt manageri numiți de guvern.

Actualul manager, Lucian Micu, a fost numit doar cu trei săptămâni în urmă după ce precedesorul său a demisionat ca urmare a relatărilor din presă că pacienții suspecți de COVID au fost nevoiți să aștepte afară, în frig, pentru a fi consultați.  Este amintită, de asemenea, și tragedia din clubul Colectiv, menționându-se că ancheta a fost încredințată unui procuror care a lucrat și la acel dosar.

Nelu Tătaru, vinovat de incendiu? Ce a răspuns ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A răspuns că „pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi”.

Chestionat dacă spitalul avea autorizaţie ISU, Tătaru a spus că nu este vorba dacă avea sau nu autorizaţie şi a explicat că rămâne de văzut dacă a fost evaluat spaţiul şi dotarea în momentul în care a fost luată decizia să treacă funcţionarea unor secţii de la etajul 3 la etajul 2.

„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a afirmat Nelu Tătaru, chestionat sâmbătă la spitalul mobil de la  Leţcani dacă se simte vinovat pentru situaţia de la Neamţ. (Vezi AICI mai multe declaraţii)

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Ce au pățit două turiste în Munții Făgăraș. Au mers cu cortul și au trăit un adevărat șoc: ”Un fel de tentativă de omor”
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Atenție! Cum va trebui să folosiți CNP-ul fiscal
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Ce a putut să spună Victor Ponta. A bătut-o pe Șoșoacă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu despre numirea comisarului european: Discuții cu Ursula von der Leyen și negocieri interne
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?