Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. A fost ucenicul lui Arsenie Boca. În ultima sa predică, i-a îndemnat pe credincioşi să voteze „bine”

Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. Stareţ al Mânăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, ierarhul în vârstă de 58 de ani a fost ucenicul părintelui Arsenie Boca. Acesta s-a stins din viaţă în noaptea de 15 noiembrie, la spitalul din Târgu Mureş.
Alina Costache
15 nov. 2020, 11:51
Părintele Ghelasie a murit de coronavirus. A fost ucenicul lui Arsenie Boca. În ultima sa predică, i-a îndemnat pe credincioşi să voteze
Părintele Ghelasie a murit de coronavirus

Părintele Ghelasie a murit de coronavirus

Părintele Ghelasie a murit de coronavirus, iar mii de credincioși deplâng moartea unuia dintre cei mai iubiţi duhovnici.

Părintele Stareţ Ghelasie Ţepeş a fost hărăzit cu darul de a readuce, duminică de duminică, în faţa credincioșilor veniți din toate colțurile țării la Sfintele Liturghii ţinute la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara, chipuri de demult, sfinţi mutaţi în sinaxare.

A pus bazele mănăstirii de la Sighişoara

Părintele Ghelasie s-a născut la 27 mai, 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş (Mureş), ca cel de-al şaselea din cei opt copii ai unei familii cu mare credinţă de Dumnezeu. Părintele Ghelasie a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus. A urmat cursurile Facultăţii de Teologie de la Sibiu.

Citeste si Preot grav rănit în incendiul de la spitalul din Piatra-Neamţ

Vreme de patru ani, a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa (Alba). Ulterior, împreună cu cinci călugări, a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighişoara.

Părintele Ghelasie Țepeș a primit cea mai înaltă distincţie a BOR

Părintele stareţ Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română.

Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.

Citeste si Preot român revoltat de modul în care a fost prezentat Ştefan cel Mare într-un documentar englez: Nu poate fi comparat cu Boris Johnson

Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Şi, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăţia sufltească pe care pot s-o aibă şi oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea :«Măi, nu toţi cei din mânăstire se mântuiesc, aşa cum nici toţi din lume se prăpădesc»”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, în urmă cu ceva vreme.

În ultima sa predică, părintele îndemna credincioşii să se ducă la vot şi să voteze „bine”

În ultima sa predică, pe care a susţinut-o la hramul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, părintele Ghelasie Ţepeş i-a îndemnat pe cei prezenţi să meargă la vot şi să-i aleagă pe cei care iubesc pe Dumnezeu.

Dacă sunteţi cuminţi, vă veţi duce la vot şi veţi şti ce să faceţi, că altfel va fi vai de noi. Întrebaţi-vă duhovnicii, preoţii şi întrebaţi-L pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Domnului. Îndemnul meu este: spovediţi-vă, împărtăşiţi-vă cu Sfintele Taine, luaţi anafură şi agheasmă şi veţi vedea că veţi vota bine. Altfel veţi plânge mult. Noi putem trăi cu ei, dar ei nu pot trăi cu noi”, li s-a adresat regretatul preot credincioşilor prezenţi la hram.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șansă mare să faceți bani! Nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Instanța din Malta dispune eliberarea pe cauțiune a lui Paul-Philippe al României
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!