Starea de urgență ar putea reveni. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban

Orban nu exclude posibilitatea revenirii la starea de urgenţă după alegeri. "Nu este cert că suntem stabilizaţi pe platou chiar dacă săptămâna trecută numărul total de cazuri a fost un pic mai mic decât cel din săptămâna anterioară", a spus premierul.
Iulian Tudor
17 nov. 2020, 17:03
Starea de urgență ar putea reveni. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban
Starea de urgență ar putea reveni.

Starea de urgență ar putea reveni după alegeri. Premierul Ludovic Orban nu exclude posibilitatea revenirii, după alegerile parlamentare, la starea de urgență: „În măsura în care numărul de infectări nu va crește, nu va fi necesară o astfel de măsură”.

Ludovic Orban, declaraţii la Ministerul Sănătății. „Obiectivul e să creştem numărul de locuri din secţiile ATI cu peste 200 într-o săptămână”

„Am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricţii. Am ajuns în situaţia de a impune măsuri prin care vrem de fapt să protejăm sănătatea, urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului.

Eu îmi doresc să ajungem la zero infectări. Îmi doresc să petrecem Crăciunul liniştiţi, dar depinde de fiecare dintre noi, dacă avem grijă de noi şi de ceilalţi vom reveni mai repede la normalitate”, spune Ludovic Orban.

Starea de urgență, nedorită de Iohannis

Premierul fusese întrebat dacă e posibilă o revenire la starea de urgență după alegerile parlamentare. Președintele Klaus Iohannis a reiterat că starea de urgență nu va reveni în România în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus și a insistat că măsurile deja în vigoare sunt cele mai bune pentru a gestiona pandemia, dar doar dacă sunt respectate.

Orban, după vizita la Ministerul Sănătăţii: Cine vede o secţie de ATI şi-ar pune masca şi noaptea

Obiectivul autorităţilor este că într-o săptămână să crească cu peste 200 numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă.

De asemenea, autorităţile vor ca pregătirea noilor secţii de terapie intensivă să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, circuitele respectate şi instalaţiile să funcţioneze corect.

„Am inventariat spitalele care intră în dispozitive anti-Covid. Mâine, cel târziu poimâine va fi emis ordinul de către Ministerul Sănătăţii”, a spus Orban.

Întrebat dacă există medici suficienţi, Orban a răspuns că „Evident că în toate deciziile legate de operaţionalizarea noilor secţii există un plan aferent cu tot ce trebuie făcut pentru condiţii de siguranţă”.

Întrebat, de asemenea, dacă vor fi detaşaţi medici de la alte spitale, premierul a afirmat: „Vom detaşa, vom utiliza rezidenţi. Rezidenţii care şi-au dat examenul în anestezie de terapie intensivă vor fi mobilizaţi, permanent căutăm soluţii. Sigur că ar fi mult mai simplu să respectăm regulile, să nu ajungem în situaţia de a pune presiune atât de mare pe personalul medical. Cine ar vedea o secţie de terapie intensivă şi-ar pune masca şi noaptea”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 8.262 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 186 de decese. La ATI sunt internaţi 1.174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

”Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 5,54 în Bucureşti. Cea mai mare valoare a acestui indicator este în Sibiu – 9, Cluj – 7,42, Ilfov – 6,9, Timiş – 6,85.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: decizie luată pe fondul presiunilor și sondajelor nefavorabile
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!