Plan de amenzi Covid-19. Scandal uriaş, poliţişti sunt ameninţaţi cu sancţiuni

O amendă pe zi trebuie să dea poliţiştii din Tulcea în plină pandemie de coronavirus. Dezvăluirea vine de la sindicatul Europol, care a oferit detalii incredibile chiar pe pagina de Facebook.
Romania TV
18 nov. 2020, 00:26
Plan de amenzi Covid-19. Scandal uriaş, poliţişti sunt ameninţaţi cu sancţiuni
Plan de amenzi Covid-19

Plan de amenzi Covid-19. Poliţiştii din Tulcea au fost ameninţaţi de şefi că dacă fiecare agent nu dă cel puţin o amendă pe zi, în contextul pandemiei, i se va face raport. Situaţia revoltătoare a fost scoasă la iveală de sindicatul Europol, care a prezentat şi mesajul trimis poliţiştilor pe WhatsApp de reprezentanţii IPJ Tulcea.

Plan de amenzi Covid-19, taxat pe pagina de Facebook Europol

„Planul de amenzi a revenit în plină pandemie”, spun reprezentanţii Sindicatului Europol pe pagina lor de Facebook.

Aceştia prezintă şi mesajul trimis tuturor poliţiştilor din judeţ, în care agenţii practic sunt ameninţaţi de superiori că dacă nu dau măcar o amendă pe zi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID, li se vor face rapoarte de către superiori.

„Toate târgurile sunt interzise! Să verificaţi constant dacă se strâng oameni.

Dacă la fiecare vreun post de poliţie nu se aplică cel puţin o amendă de fiecare poliţist, şeful de post face raport automat şi răspunde!”, este mesajul ameninţător primit de poliţiştii din Tulcea.

Reprezentanţii Europol spun că mesajul a fost trimis agenţilor care nu vor să aplice amenzi abuziv
„Ei (n.r. poliţiştii) au fost amenințați că dacă nu vor aplica pe zi cel puțin o amendă, vor răspunde cu capul în fața șefului IPJ.

Este dovada că unii manageri din Poliția Română se acoperă cu amenzile pe care le aplică polițiștii din stradă. Ce prevenire, ce apropiere față de cetățean?!

Trebuia ca polițiștii să îndeplinească ‘planul de amenzi’ ca șefii să aibă ce raporta la minister.”, explică reprezentanţii Europol.

Ultima raportare a Ministerului Afacerilor Interne privind amenzile în pandemie este din pentru perioada 6-14 noiembrie 2020, când au fost aplicate, în toată țara, 66.821 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.419.512 lei.

Europol este o organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor fundamentale și profesionale ale polițiștilor

Românii fac glume la Telefonul Verde: sute de reclamații telefonice nu se confirmă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, în urma misiunilor derulate în perioada 6 – 14 noiembrie, au fost întocmite 50 de dosare penale, în care sunt cercetate 54 de persoane. Dintre acestea, 45 de dosare vizează art. 352 din Codul penal – zădărnicirea combaterii bolilor. Au fost aplicate şi amenzi de peste 10 milioane de lei, pentru diferite încălcări ale prevederilor legale, relatează NEWS.RO.

În urma misiunilor derulate în perioada 06-14 noiembrie 2020, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, vă prezentăm informarea privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute.

„În urma misiunilor derulate în perioada 06-14 noiembrie 2020, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, vă prezentăm informarea privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute.

Carantină în România. Lista oraşelor aflate în acest moment în scenariul roşu

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat, în perioada 06-14 noiembrie a.c., 57.947 de operatori economici, 3.275 de operatori transport persoane, 99.341 locaţii ale obiectivelor de interes, precum restaurante şi terase tip autoservire, şi 865.463 persoane.

La activităţi au participat, în medie zilnică, 6.669 de poliţişti, 4.303 de jandarmi, 166 de poliţişti de frontieră, 2.500 cadre ISU, 3 cadre IGAv, 1 cadru IGI, 2.600 de poliţişti locali, 35 reprezentanţi ANSVSA, 9 inspectori ANPC, 25 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 24 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 9 angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi 18 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale”, arată un comunitat de presă al MAI.

Sursa citată precizează că au fost aplicate 66.821 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.419.512 lei, dintre care:

„- 63.081 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor conform Lg. 55/2020 art. 5 (2)/Anexa nr. 2 la HG 782/2020, în valoare de 8.876.347 lei;

– 4.312 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor conform Lg. 55/2020 art. 5 (3)/Anexa nr. 3 la HG 782/2020, în valoare de 1.541.740 lei;

– 68 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 165.975 lei, pentru fapte de natură economică în context COVID-19;

– 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.500 lei, aplicate pentru alte contravenţii în context COVID-19”.

De asemenea, au fost întocmite 50 de dosare penale, în care sunt cercetate 54 de persoane. Dintre acestea, 45 de dosare vizează art. 352 din Codul penal – zădărnicirea combaterii bolilor.

În acelaşi interval, „la linia telefonică TEL VERDE au fost primite 278 de apeluri telefonice dintre care 41 confirmate, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 18 de judeţe, şi alte 137 sesizări însoţite de imagini foto/video, dintre care 8 confirmate, ce au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 10 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice”, conchide sursa menţionată.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!