Premierul Benjamin Netanyahu a fost reales la conducerea Likud

Premierul în exerciţiu israelian Benjamin Netanyahu - inculpat de corupţie şi contestat pe plan intern prima oară după un deceniu - a fost reales confortabil la conducerea Partidului său Likud (dreapta), pe care-l va conduce din nou în alegerile din martie, relatează AFP.
Filip Stan
27 dec. 2019, 11:39
Premierul Benjamin Netanyahu a fost reales la conducerea Likud

Deputatul Gideon Saar, un fost ministru, avea puţine şanse de victoie în faţa lui Netanyahu, şeful Likudului din 1993 – mai puţin timp de şase ani, când a fost condus de Ariel Sharon. Însă un rezultat strâns ar fi putut fragiliza poziţia celui mai longeviv premier din istoria Israelului – 13 ani, dintre care zece neîntrerupt.

Rezultatul final al alegerilor interne, comunicat în noaptea de joi spre vineri, lasă puţin loc suspansului – 72,% ”pentru” şeful în exerciţiu al Guvernului, faţă de 27,5% din voturi cât a obţinut rivalul său.

”O imensă victorie! Mulţumesc membrilor Likudului pentru încrederea, susţinerea şi afecţiunea lor”, a reacţionat pe Twitter Benjamin Netanyahu vineri, la puţin timp după miezul nopţii, la o oră după scrutin.

Aproximativ 57.000 de membri ai partidului au votat în aceste alegeri primare, reprezentând o prezenţă la vot puţin sub 50%, potrivit news.ro.

Presa israeliană a preconizat o victorie a lui Netanyahu, însă scorul ţine prima pagină în ziare.

”Netanyahu, mare moment”, scrie cel mai mare cotidian cu plată din ţară Yediot Aharonot, iar postul public de radio KAN evocă o ”victorie zdrobitoare”. Cotidianul de stânga Haaretz apreciază că Netanyahu îşi datorează victoria ”loialităţii tribale” a susţinătorilor săi.

Benjamin „Netanyahu a condus partidul în alegerile din ultimii 14 ani în mod consecutiv şi per ansamblu în ultimele două decenii. Membrii cei mai tineri ai Likudului nu şi-au cunoscut partidul fără Netanyahu la conducere”, scrie ziarul, potrivit news.ro.

Gideon Saar şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe şeful în exerciţiu al Guvernului. ”Sunt mulţumit de decizia mea de a mă ridica” împotriva lui Netanyahu, a scris el pe Twitter. ”Cei care nu vor să-şi asume riscuri nu vor câştiga niciodată”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'