Şeful Armatei Israeliene anunţă războiul: „Va trebui să atacăm cu forţă zonele populate. Vom viza podurile, electricitatea”

Şeful Statului Major al Forţelor armate israeliene, Aviv Kochavi, a declarat că Israelul nu poate permite Iranului staţionarea militară în Irak.
Ionela Marcu
30 dec. 2019, 14:57
Şeful Armatei Israeliene anunţă războiul:

Şeful Statului Major al Forţelor armate israeliene a prezentat principalele ameninţări de securitate la adresa statului Israel, făcând referire la activitatea unor organizaţii ostile şi interesul şi progresele tehnologice pe care inamicii le manifestă pentru dezvoltarea unor arme şi rachete de înaltă precizie. Kochavi consideră că Iranul și aliaţii săi sunt principala amenințare de securitate la adresa statului Israel, precizează Haaretz, preluat de defenseromania.ro.

Conform Ynet News, Kochavi a declarat la a şaptea aniversare a morţii fostului şef de stat major, Amnon Lipkin Shahak, că armata israeliană nu va permite Iranului staţionarea în Irak. „Forţa Quds a Gărzilor Revoluţionare Iraniene din Irak … transferă arme avansate acolo, lunar. Nu putem permite această situaţie fără să ne amestecăm„, a spus el. Kochavi a spus că „există şansa ca dacă se obţin rezultate bune în operaţiunea ‘Centura Neagră’ să fie dezvoltate stabilitate şi securitate în Fâşia Gaza”, potrivit Epoch Times.

Citeşte şi Armata SUA a efectuat „atacuri defensive” în Irak şi Siria împotriva miliţiilor Hezbollah. Reacţie dură a Iranului

Gruparea militantă libaneză, sprijinită de Iran, Hezbollah și-a sporit semnificativ capacitățile militare încă de la ultimul război cu Israelul din 2006. Acum, Hezbollah a intrat în posesia mai multor drone şi are undeva între 120.000 și 150.000, precum și aproximativ 45.000 de mii de combatanți în serviciu care au dobândit experiență militară operațională în războiul Siria și, totodată, au construit complexe fortificate în sudul Libanului. De asemenea Hezbollah, cu sprijinul Iranului a avansat din punct de vedere tehnologic privind construirea unor rachete mult mai precise, potrivit Ynet News.

În războiul următor, va trebui să atacăm cu o forţă considerabilă zonele populate şi să vizăm şi structura statului sau entitatea care permite terorismului să acţioneze împotriva noastră„, a continuat Kochavi.

Oficialul israelian a spus că „în viitorul război cu Libanul sau cu Hamas, frontul intern din Israel va fi supus unor atacuri majore cu rachete, majoritatea inexacte, dar care vor avea un impact„, adăugând că „Israelul va viza tot ce ajută la operaţiuni de luptă, cum ar fi electricitate, combustibil, poduri, în eventualitatea în care Libanul, Siria sau Hamas şi alţii permit ca terorismul din ţările lor să fie folosit împotriva noastră„.

Israelul a acuzat Iranul de transferarea de arme şi rachete de rază lungă în Irak, iar de acolo în Siria, iar către organizaţia Hezbollah din Liban.

Unele unităţi de luptă din Liban au fost atacate în luna iulie iulie, când o dronă israeliană a efectuat un atac devastator asupra unei baze din Salaheddine.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Soția premierului spaniol, Begoña Gómez, refuză să răspundă întrebărilor judecătorului într-un caz de corupție
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'