Masca de protecţie care omoară coronavirusul. Are 99,98% eficienţă. De unde poate fi cumpărată?

Pandemia de coronavirus pare că nu îşi mai găseşte sfârşitul. În aşteptarea primelor vaccinuri oamenii se protejează aşa cum ştiu mai bine. Păstrează distanţarea socială, poartă mască şi se dezinfectează de câte ori pot. Un nou accesoriu revoluţionar a apărut însă pe piaţă.
Mirabela Vasile
19 nov. 2020, 09:49
Masca de protecţie care omoară coronavirusul. Are 99,98% eficienţă. De unde poate fi cumpărată?

Masca de protecţie antivirală care foloseşte nanotehnologie poate ucide viruşii inclusiv COVID şi gripă. Aceasta a fost creată de un cercetător de la Universitatea Nottingham Trent. Astfel, în loc de cele trei straturi, masca chirurgicală cu cinci straturi include un strat interior antiviral suplimentar care încorporează nano-cupru creat, utilizând un proces brevetat dezvoltat la universitate.

Masca de protecţie care omoară COVID-ul şi alte virusuri

Astfel, cuprul care se află în materialul măștii, are ioni care sunt emiși odată ce intră în contact cu un virus și acest lucru creează o interacțiune cu materialul genetic al virusului, provocând moartea acestuia și oprirea reproducerii.

Pentru cănanoparticulele au o suprafață mare şi sunt de forma unei sfere face abordarea mai eficientă în uciderea virusului. Stratul interior antiviral asigură o protecție suplimentară atât pentru purtător, cât și pentru cei din apropiere. Masca de protecţie creată de dr. Gareth Cave, de la Universitatea Nottingham Trent este acum comercializată de compania NT2 Spin Pharm2Farm din Nottingham’s BioCity. Compania cu care lucrează omul de ştiinţă utilizează un proces brevetat pentru a produce și funcționaliza nanoparticule pentru o serie de beneficii pentru sănătatea umană, a culturilor și a animalelor.

Masca are eficienţă de 99,98%. Ce arată testele

Rezultatele cercetării spun că aceste măşti au un nivel de protecție și au o eficiență de filtrare de 99,98% – au fost extrem de eficiente, ucigând peste 90% din particule de gripă și coronavirus în decurs de șapte ore și au fost certificat conform standardelor ISO 18184.

„Masca pe care am dezvoltat-o s-a dovedit că inactivează virușii la contact; stratul antiviral ucide virusul care a fost blocat de straturile filtrante. Provocarea cu măștile convenționale de tip chirurgical este că acestea blochează doar virusul să intre sau să iasă din mască. Nu au un mecanism activ pentru a-l ucide odată ce este prins în mască. Noua noastră mască antivirală a fost concepută pentru a utiliza tehnologia de barieră existentă și a o combina cu nanotehnologia noastră pentru a ucide virusul odată ce este prins acolo.

Am adăugat stratul de barieră pe ambele părți ale măștii, astfel încât nu numai că protejează purtătorul, ci și pe cei din jur. Prin uciderea virusului la contact, înseamnă, de asemenea, că masca de față utilizată poate fi eliminată în siguranță și nu poate fi o sursă potențială de transfer pasiv.”, a spus dr. Cave.

Citeşte şi: De câte ori se poate refolosi o mască de protecţie spălată STUDIU

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Devine obligatoriu peste tot în România. A venit ordinul direct de la Guvern
Playtech.ro
Zodiile care vor avea succes pe toate planurile în următorii 10 ani. Se vor lăfăi în lux
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Românii care trebuie să-și verifice cardurile. Se dau banii de la stat
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
INSP avertizează asupra pericolului virusului West Nile transmis prin înțepătura de țânțar
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!