PROGNOZA METEO. Primele semne de iarnă autentică se arată şi în sud, din acest weekend

Vremea începe să se răcească de duminică, iar soarele se va ascunde o vreme de privirile noastre, lăsând locul norilor din care vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, inclusiv în Bucureşti.
Romania TV
03 ian. 2020, 16:13
PROGNOZA METEO. Primele semne de iarnă autentică se arată şi în sud, din acest weekend

Sâmbătă, valorile termice diurne se vor situa peste cele caracteristice la începutul lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în Oltenia şi zona deluroasã a Munteniei, astfel cã cele maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade. Cerul va fi mai mult noros în vest, centru şi nord, iar în restul teritoriului se va înnora din orele serii. Aria precipitaţiilor se va extinde treptat, dinspre nord-vest; la munte va ninge, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zãpadã, iar în Banat, sudul şi centrul Moldovei, Dobrogea şi local în Muntenia vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare. Pe suprafeţe restrânse, cu probabilitate mai mare în Muntenia, se va forma polei. Vântul va sufla tare în zona montanã înaltã, cu rafale de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar seara şi noaptea intensificãri locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 50…55 km/h, în sudul Olteniei şi în nordul Moldovei. Minimele termice, mult peste cele normale ale datei vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

În București, valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice datei, astfel că maxima va fi de 6…8 grade, iar minima de -1…0 grade. Cerul, variabil ziua, se va înnora începând de seara, iar în a doua parte a nopții se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare și cu precădere în zona preorășenească vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat.

Duminică, valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor, mai ales ziua şi local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe – sub formã de ninsoare la munte, predominant ninsori în nord-vest şi în centru şi mixte în restul ţãrii. Pe arii restrânse, mai ales la începutul zilei în sudul şi sud-estul teritoriului, vor fi depuneri de polei, iar noaptea se va forma gheţuş. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze de peste 80…90 km/h pe creste, viscolind şi spulberând zãpada, dar şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 50…60 km/h, în regiunile estice şi sud-estice, dar şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Duminică, la București, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros și, în special în prima parte a intervalului, trecător se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

Luni, vremea va continua sã se rãceascã, devenind geroasã noaptea în nord şi în centru şi în zonele deluroase din restul ţãrii; temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -18 grade şi uşor mai mari pe litoral. În regiunile estice şi de sud-est vor fi înnorãri, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri, în special în Bãrãgan şi în Dobrogea, unde rafalele vor depãşi 55…60 km/h; izolat va fulgui, iar pe litoral vor fi precipitaţii mixte. În celelalte zone cerul va fi variabil, vântul slab pânã la moderat, cu intensificãri izolate în zona montanã înaltã. Izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

La București, luni, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, când trecător vor fi condiții de ninsoare slabă, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Marți, regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nord-estul ţãrii şi pe litoral, dar probabilitatea de precipitaţii va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade, iar cele minime între -12 şi -2 grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Marţi, în Capitală, alorile termice se vor menține în jurul normelor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minină va fi de -4…-3 grade, ușor mai scăzută în zona preorășnească.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!