Imagini şocante cu cadavrele din Rusia. Videoclipul înfricoșător este doar unul dintre multele obținute de CNN şi poate fi văzut AICI.
Picioarele unui trup lipsit de viață atârnă pe o targă aflată într-un spital, în timp ce pacienții cu coronavirus se luptă pentru viața lor la doar câțiva metri distanță, iar o femeie în vârstă abia mai respiră, într-un gâfâit disperat. Acestea sunt doar câteva secvenţe.
„Așa arată nopțile noastre: îngrozitoare. Încă două în secția noastră. Ăsta este modul în care Covid-19 ucide pe toată lumea.”, spune un bărbat pentru CNN, citat de Digi 24.
Un sindicat al medicilor asociat opoziției ruse – „Alianța medicilor” – a precizat că acest clip a fost înregistrat la mijlocul lunii octombrie de către un cadru medical de la spitalul din Ulyanovsk, un oraș aflat la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova.
În timp ce Rusia se luptă să controleze pandemia, clipurile ridică semne de întrebare cu privire la numărul real de morți, speculându-se că ar fi mult mai mare decât sugerează cifrele oficiale.a numără decesele legate de coronavirus. El spune că discrepanța dintre cifrele oficiale și calculele sale este uriașă.
Vaccinul Sputnik V, dezvoltat de cercetătorii din Rusia împotriva noului coronavirus, are o eficienţă de peste 90 la sută, după cum a susţinut un reprezentant al Ministerului rus al Sănătăţii. Oficialul a explicat că acest lucru reiese din datele obţinute în urma unor vaccinări publice şi care nu provin dintr-un studiu clinic aflat în plină desfăşurare.
Anunţul oficialilor ruşi vine în contextul în care contexul în care grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au precizat că vaccinul lor experimental, dezvoltat împotriva COVID-19, are o eficienţă de peste 90 la sută, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.
„Ne ocupăm de monitorizarea eficienţei vaccinului Sputnik V în rândul cetăţenilor care l-au primit în cadrul programului de vaccinare în masă.
În baza observaţiilor noastre, eficienţa sa este la rândul ei tot de peste 90%. Apariţia pe piaţă a unui alt vaccin eficient reprezintă o veste bună pentru toată lumea”, a declarat Oksana Drapkina, directoarea institutului de cercetări medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii.